Sud BiH raspisao potjernicu za Keljmendijem?

Odluka o raspisivanju potjernice donijeta je na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH
22 komentar(a)
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Naser Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2012. 20:26h

Sud Bosne i Herecegovine donio je naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za više osumnjičenih lica u okviru akcije "Lutka", potvrđeno je agenciji Srna u Sudu BiH.

Odluka o raspisivanju potjernice donijeta je na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH.

Iz Suda BiH nijesu željeli da preciziraju imena osoba za kojima je raspiana potjernica, ali su kazali da se radi o licima koja su osumnjičena u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi pod nazivom "Bojan Cvijan i drugi".

Prema nezvaničnim informacijama među tim licima je i Naser Keljmendi. Mediji su ranije prenijeli da se Keljmendi, jedna od glavnih meta u ovoj akciji , kojom je razbijena najveća kriminalna organizacija u BiH, krije u rodnom gradu Peći.

Keljmendi prije četiri dana iz Crne Gore otišao na Kosovo >>>

Kosovska policija čeka potjernicu da reaguje >>>

Predloženo raspisivanje potjernice za Keljmendijem >>>

Sud BiH donio 14. septembra je donio rješenje kojim se osumnjičenim licima uhapšenim u akciji "Lutka" određuje jednomjesečni pritvor.

"Crnogorska policija će postupiti po potjernici za Naserom Keljmendijem ako ona stigne posredstvom Interpola"

Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović televiziji "Vijesti" danas je kazao da crnogorska policija nije pratila Nasera Keljmendija, jer nije imala razlog za to.

"Za praćenje neke osobe potrebno je ispoštovati pravne procedure i imati sve osnove za to", kazao je Vuksanović dodajući da Crna Gora nije i neće biti utočište kriminalaca.

Vuksanović je rekao da je Crna Gora uvijek pokazivala želju i spremnost da sarađuje sa policijskim organima Bosne i Hercegovine po svim pitanjima.

"Upitan da li su organi BiH u slučaju Keljmendija pokazali nepovjerenje prema institucijama Crne Gore, on je kazao da nije u pitanje poverenja ili nepoverenja, već profesionalni standard".

Crnogorska policija saopštila je ranije da je Keljmendi 10. septembra napustio Crnu Goru i otišao na Kosovo.

Vojislav Marković pomoćnik direktora policije ranije je kazao "Vijestima" da će crnogorska policija reagovati ako BiH raspiše potjernicu za Keljmendijem.

"Crnogorska policija će postupiti po potjernici za Naserom Keljmendijem ako ona stigne posredstvom Interpola", kazao je on.

Bonus video: