Barović i Đukanović pljačkali poštu

Milan i Ranko Đukanović i Marko Barović su 18. marta 2011. u Pošti Crne Gore, napali službenicu pošte Ljiljanu Vuković
174 pregleda 0 komentar(a)
posta, Foto: Zoran Đurić
posta, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.09.2012. 20:18h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prvostepenu presudu kojom su petorica okrivljenih za razbojništvo, pljačke i planiranje pljačaka, osuđeni na deset i po godina zatvora.

Milan M. Đukanović zvani Mićo iz Podgorice, osuđen je na pet godina i osam mjeseci, Ranko M. Đukanović zvani Radža, na godinu i po, Mihailo N. Ristić zvani Rile iz Beograda, osuđen je godinu i jedan mjesec zatvora, Marko Z. Barović iz Podgorice, osuđen je na dvije godine i dva mjeseca, dok je Asad R. Agović zvani Ari iz Berana, osuđen na mjesec zatvora, zbog krivičnih djela razbojništvo i krivična djela “dogovor za izvršenje razbojništva”.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Ane Vuković u Višem sudu u Podgorici.

Milan i Ranko Đukanović i Barović su 18. marta 2011. u Pošti Crne Gore, napali službenicu pošte Ljiljanu Vuković. Milan Đukanović i Barovć su bili maskirani fantomkama na glavi, dok je Ranko Đukanović čuvao stražu ispred ulaznih vrata. Barović je naoružan pištoljem ušao u Poštu a zatim slomio staklo pulta.

U optužnici piše da je Barović od službenice tražio da im preda novac i pritom je oborio na pod. Držeći pištolj uperen u njenu glavu, Barović joj je rekao - “daj pare, gdje su pare”, potom otvorio fioku i uzeo 235,90 eura. Ranko Đukanović im je sugerisao da neko nailazi, nakon čega su pobjegli.

U drugoj tački optužnice piše da su Milan Đukanović i Ristić 21. marta 2011. godine napali poštara Ivana Pešića, i od njega oduzeli torbu u kojoj se nalazilo 12.800 eura.

Oni su prišli poštaru automobilom, nakon čega je Ristić izašao iz auta i startni pištolj uperio u njega. Naredio mu je da legne.

Milan Đukanović, kako piše u optužnici, sa mjesta vozača kroz prozor je uperio automatsku pušku u poštara, poslije čega je ovaj kleknuo na koljena. Ristić mu je tada sa ramena skinuo torbu.

Barović i Milan Đukanović su optuženi da su u julu ili avgustu 2010. dogovorili se da opljačkaju poštara koji dijeli penziju u selu Srpska u Zeti. Plan je bio da ga presretnu, a Milan Đukanović bi prijetnjom pištolja oduzeo novac od poštara namijenjen za isplatu penzija.

Njih dvojica su optuženi da su se dogovorili da od početka avgusta do početka septembra 2010. opljačkaju Podgoričku banku na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskoga u Podgorici.

U petoj tački optužnice se navodi da su se Barović, Agović i Milan Đukanović u novembru 2010. u Cetinju dogovorili da opljačkaju Crnogorsku komercijalnu banku.

Milan i Ranko Đukanović i Barović planirali su da u decembru 2010. opljačkaju zlataru u Gradić Pejtonu u Podgorici, navodi se u optužnici.

Bonus video: