Vujošević: Dijana Drobnjak pokušava da izbjegne sopstvenu odgovornost

"Svako ko nas poznaje, zna da nismo skloni konfliktima, da nismo dio nikakvih strategija ili lobija" kazao je Vujošević za "Vijesti"
146 pregleda 68 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 14:07h

Todor Vujošević, glumac u spotu "Mi smo dio ekipe" kazao je za "Vijesti" da nikome nije više žao što se ovaj incident desio nego njemu i njegovim prijateljima i da im ovakva vrsta publiciteta nije potrebna.

"Svako ko nas poznaje, zna da nismo skloni konfliktima, da nismo dio nikakvih strategija ili lobija i da provokacije i nasilno ponašanje nijesu dio našeg životnog stila", kazao je Vujošević za "Vijesti".

"Vrlo sam detaljno dao iskaz policiji, kao i moji prijatelji. Mediji su iz saopštenja organizacija koje su producirale spot, imali priliku da prenesu one detalje tog iskaza čija objava ne ugrožava istragu" rekao je glumac.

"Žao mi je Dijana Drobnjak ne sarađuje u rasvjetljavanju slučaja kroz pružanje činjenica, nego meni crta metu i populistički promoviše netrpeljivost i mržnju pokušavajući da izbjegne sopstvenu odgovornost" zaključio je Vujošević.

Tuču između grupe navijača "Varvara" i Danila Marunovića, Todora Vujoševića i Mirka Boškovića započeo je Vujošević, kazala je Dijana Drobnjak, novinarka sportske redakcije TV Vijesti, koja je bila na mjestu događaja.

U toku noći između 9. i 10. septembra u ulici Novaka Miloševa u Podgorici, grupa navijača "Varvari" brutalno je pretukla Marunovića, Vujoševića i Boškovića.

Marunović je reditelj spota "Mi smo dio ekipe", Vujošević je glumac u istoimenom spotu dok je Bošković, njihov prijatelj, novinar RTCG-a.

Marunović, Vujošević i Bošković su se vraćali sa koncerta u okviru festivala Main Art Street, koji se održavao u sklopu Podgoričkog kulturnog ljeta, u ulici ispred muzičke škole “Vasa Pavić” i Blues bara. Novinar Mirko Bošković najgore je prošao u incidentu sa "Varvarima" - zadobio je prelom nosa.

TV Vijesti javila je da je u društvu napadača bila je i Dijana Drobnjak, novinarka sportske redakcije te televizije i da je zato suspendovana.

"Odmah po saznanju za teški incident, Drobnjak je suspendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak u skladu sa zakonom i aktima preduzeća. Rukovodstvo televizije osuđuje brutalni napad i naglašava da su afirmacija i zaštita ljudska prava, posebno prava manjina, jedno od temeljnih principa uređivačke politike TV Vijesti", kazao je Vladan Mićunović, glavni i odgovorni urednik TV Vijesti.

Marunović: Nijesu uspjeli da nas zastraše >>>

Suspendovana novinarka kazala je “Vijestima” da je bila očevidac tuče u kojoj su povrijeđeni Marunović, Vujošević i Bošković.

“Bila sam sa drugaricom na koncertu. Po završetku koncerta krenule smo prema trgu. Iza nas je u tim trenucima bila grupa od tri varvara, a iza njih Marunović, Vujošević i Bošković, kojeg sam ranije gledala na tribinama sa navijačima Budućnosti. Stale smo da se javimo prijatelju na uglu Ulice Novaka Miloševa. Vidjela sam da su naišli Vujošević, Marunović i Bošković. Todor Vujošević je prvi udario glavom jednog od varvara, koji su bili mlađi pet - šest godina od njih. Zatim je počela tuča koja je trajala nekih 10-ak sekundi”, kazala je Drobnjak.

Rekla je da je bila na razgovoru u podgoričkoj policiji: “Pozvana sam u svojstvu svjedoka i kazala sam šta sam vidjela”.

Marunović i Bošković, Foto: Boris Pejović

Kazala je da je iznenađena suspenzinjom.

“Iznanađena sam suspenzijom. Ali, uvjerena sam da će se sve završiti pravedno”, istakla je ona.

Bonus video: