Kolašin: Vatra zahvatila terasu restorana "Vidikovac"

Na objektu za sada nema veće materijalne štete, ali se vatrogasci plaše, s obzirom da je napravljen od drveta da vatra tinja u podrumima
217 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2012. 13:31h

Vatra, koja već tri dana gori na Crkvinama zahvatila terasu restorana "Vidikovac" na Crkvinama. Brzom intevencijom vatrogasaca, koji od sinoć dežuraju pored tog objekata, vatra je ugašena.

Prema riječima vlasnika Dragića Jeknića, požar se odjednom razbuktao u neposrednoj blizini restorana, iako je, 10 minuta prije toga, bio daleko nekoliko desetina metara.

Na objektu za sada nema veće materijalne štete, ali se vatrogasci plaše, s obzirom da je napravljen od drveta da vatra tinja u podrumima. Na terenu je sva raspoloživa mehanizacija i članovi Službe zaštite i spasavanja.

Teren ispod restorana je vrlo nepristupačan, pa a kolašinski vatrogasci vatru "čekaju" na obodu magistralnog puta u neposrednoj blizini restorana. I dalje su u opasnosti lovački gater, a vatrogasci su pripravni i na dijelu gdje bi vatra mogla da pređe preko tunela 32 i zahavti vikend naselja. Na terenu i dalje nema aviona MUP-a.

Prema riječima predsjednika Opštine Darka Brajuškovića, pomoć iz vazduha se očekuje u narednih sat.

Za vlasnika "Vidikovca" Dragića Jeknića predhodna noć je bila bez sna, jer kako kaže, cijele noći vatra je prijetila restoranu.

"Restoran je od drvete, a vatra je već sada vrlo blizu. Nema ni struje, jer, kako sam čuo, odrodnjeni kamen je oborio jedan stub. Ne znam koliko vatrogasci mogu da učine i kako će se odvijati situacija u narednim satima, ali jako sam zabrinut", kazao je Jeknić.

Prema riječima komandira kolašinske službe zaštite Željka Darmanovića, vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar koji je prijetio repetitoru Javnog servisa i baznim stanicama mobilnih operatera.

"Uspjeli smo i da spriječimo da vatra prođe preko tunela 32 i ugrozi vikend naselja sa gornje strane puta. Nadam se da ćemo se i ovog puta uspješno izboriti i da ćemo kako i do sada sačuvati objekte", rekao je Darmanović.

Kolašinski vatrogasci su već treći dan na Crkvinama gdje gori bukova šuma. Vatra je sada došla do dijela gdje je mogo starih suvih stabala i rastinje koje vrlo lako gori.

Istovremeno organizovani lovci i mještani nekoliko sela od vatre brane i lovački gater na Crkvinama. Danas nije bilo intervencija aviona MUP-a, koji su dan ranije u nekoliko naleta gasili i tako umnogome pomogli kolašinskim vatrogascima.

Galerija

Bonus video: