Želite pomoći istraživanje o seksu?

Korisnici koji pristanu na intervju, otkrivaju svoje seksualne tajne, pričaju o flertu, ljubljenju, mašenju, samozadovoljavanju, fetišima, korištenju kontracepcije...
317 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2012. 12:33h

Alfred Kinsi je bio entomolog i profesor sa interesovanjem za oblast ljudskog ponašanja koja se rijetko izučavala u školama – seksualnost.

Dok su udvaranje i reproduktivni modeli kod životinja bili uspješno dokumentovani, Kinsi je vjerovao da je većina činjenica u vezi sa seksualnošću ljudi prije posljedica pretpostavki nego temeljnih istraživanja.

Univerzitet u Indijani je, koristeći Kinsijevu tehniku intervjuisanja, napravio mobilnu aplikaciju putem koje su željeli da, za dobrobit nauke, istraživati o seksualnom ponašanju korisnika.

No, aplikacija je nedavno povučena sa App Store i Google Play trgovina, jer nova uprava Univerziteta smatra da se aplikacijom narušava privatnost korisnika. Istraživači se, međutim, nadaju da će aplikacija biti vraćena u trgovine i ponovo biti dostupna korisnicima, kao i istraživačima, čim bude završen proces provjere.

Aplikacija se zapravo ponaša krao digitalni doktor Alfred Kinsi - korisnici koji pristanu na intervju, otkrivaju svoje seksualne tajne, pričaju o flertu, ljubljenju, mašenju, samozadovoljavanju, fetišima, korištenju kontracepcije...

Aplikacija je kratko privukla velik broj zainteresovanih da učestvuju u istraživanju.

Ipak, nakon zahtjeva nove uprave Univerziteta, aplikacija je povučena sa interneta. Njihova web stranica je i dalje u funkciji. Oprez je, s obzirom na osjetljivost podataka, piše Forbes, vjerovatno opravdan. Naučnici se ipak nadaju da će ona uskoro biti dostupna opet.

"Projekat je prošao kroz opsežne revizije što je uključivalo i pravne aspekte, sigurnost same tehnologije, zaštitu privatnosti korisnika".

Više detalja o projektu pogledajte na zvaničnom Twitter nalogu i Facebook stranici. Ako niste dosad, preporučujemo da pogledate film o Kinsiju.

Galerija

Bonus video: