Tribute show Pink Floydu u Nikšiću: Počinje prodaja ulaznica

Ulaznice će u pretprodaji koštati 15 eura, a na dan koncerta 20 eura
93 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2012. 19:28h

Od 3. septembra počinje prodaja ulaznica za koncert grupe Brit Floyd, velikog tribute showa posvećenom nasljedstvu legendarnog Pink Floyda, koji će se održati 4. novembra u Sportskom centru u Nikšiću, saopštili su organizatori.

Tako će ulaznice u pretprodaji koštati 15 eura, a na dan koncerta 20 eura. Prema, saopštenju, prodajna mjesta su blagajna Sportskog centra “Nikšić” (svakog radnog dana od 9 – 13 časova), “NK Pub” u Nikšiću i “Montenegro Pub” u Podgorici. Postoje dvije vrste karata: parter (stajanje) i tribine (sjedjenje), a obije vrste su dostupne po istoj cijeni.

“Mnogi su bili prijatno iznenađeni što se konačno, poslije koncerata Rolling Stonesa i Madone, događa nešto ovako veliko Crnoj Gori bojažljivo pitajući kolika će biti cijena karte.

“Moji dobri prijatelji iz Sarajeva su potpisnici ugovora sa Brit Floydima oko ovog dijela turneje po Balkanu"

Dao sam sve od sebe da ona bude najniža u regionu i prilična trenutnoj ekonomskoj situaciji, koja je čini se nikad gora. Poređenja radi u Pragu je cijena karte za ovaj koncert u pretprodaji 50 eura, u Zagrebu od 27 do 31e, a u Beogradu od 15 do 26 eura”, ističe organizator koncerta Zoran Marković Zonjo.

On je dodao da ipak očekuje da 4. novembra neće biti dostupnih ulaznica, jer ih je pušteno u prodaju svega tri hiljade, zbog kapaciteta sale koji je prema njegovim riječima prepolovljen veličinom stejdža i muzičko-svjetlosne opreme koja dolazi sa Brit Floydima.

Upadoh u mendžerske vode...

Marković je objasnio i zašto se odlučio da koncert održi u Nikšiću, kao i kako se član The Books Of Knjige upleo u organizaciju ovakvog događaja.

“Moji dobri prijatelji iz Sarajeva su potpisnici ugovora sa Brit Floydima oko ovog dijela turneje po Balkanu, i kad je taj dokument verifikovan zvali su me da se pohvale sklopljenim poslom i kao velikog fana Floyda da me pozovu ili na koncert u Beograd ili u Sarajevo.

Turneja u sklopu koje će Brit Floyd posjetiti Crnu Goru nazvana je “A Foot In The Door”, što je zapravo ime posljednjeg kompilacijskog albuma sa najvećim hitovima Pink Floyda

Moja prva reakcija je bila ‘Super, ali zašto niste uvrstili Crnu Goru?’ Da ne dužim, ubijedio sam ih da kod nas itekako ima interesovanja za tako nečim i da ću preuzeti cjelokupnu organizaciju koncerta”, otkrio je on.

Prvobitna ideja bila je da se koncert održi u Sportskom centru “Morača”, što se Zonju kako kaže nije sivdjelo “jer je opšte poznato da tamo zvuk ne valja pišljiva boba”, ali se kasnije od toga odustalo nakon što su organizatori saznali za odluku lokalnih vlasti da se tamo više ne organizuju muzički događaji.

“Tako da se onda, bez nekog daljeg razmišljanja, došlo na moju ideju da to bude Nikšić, koji sada posjeduje rock instituciju Lake fest, lijepu i preglednu dvoranu, i takvu poziciju da nije dalek ni ljudima iz Podgorice, ni ljudima iz Boke ali ni Trebinjcima i Dubrovčanima. Eto tako igrom slučaja upadoh u menadžerske vode, ali iz ljubavi prema muzici Pink Floyda sigurno mi to neće teško pasti”, tvrdi Marković.

Jedinstvena prilika za fanove

Turneja u sklopu koje će Brit Floyd posjetiti Crnu Goru nazvana je “A Foot In The Door”, što je zapravo ime posljednjeg kompilacijskog albuma sa najvećim hitovima Pink Floyda, pa će se I set lista sastavljati upravo prema ovom izdanju, otkrio je ranije frontmen ovog sastava Demijan Darlington.

Marković koncert u Nikšiću vidi kao jedinstvenu priliku za sve fanove muzike Pink Floyda.

“S obzirom da Pink Floyd nikad neće ići na turneju, prilika da čujemo grupu koja ih je toliko vjerno ‘skinula’ i u muzičkom i u vizuelnom dijelu je jedinstvena. Ako zatvorite oči i poslušate svirku Brit Floyda teško da bi znali da to nije Pink Floyd, a mislim da bi bilo šteta zatvarati oči jer je to spektakl identičan onom kojeg su Floydi koncipirali na svojoj posljednjoj ‘Division Bell’ turneji iz 1994.”, kazao je on.

Galerija

Bonus video: