Podgorica: Dobio batine na rođendan

Kako mladić nije ništa odgovarao, M. Š. ga je ponovo pitao: “Šta me gledaš, jel ti nešto nije jasno”
315 pregleda 0 komentar(a)
Kafić Kerber, Foto: Luka Zeković
Kafić Kerber, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.08.2012. 20:25h

Težak incident dogodio se preksinoć oko ponoći u bašti podgoričkog lokala “Kerber” - Podgoričanin M. Š. je, prema nezvaničnim informacijama, bez povoda preskočio ogradu kafića, a potom pesnicama nasrnuo na trojicu mladića.

“Vijestima” je rečeno da se incident dogodio dok su trojica mladića sjedjela u bašti “Kerbera” i pila piće u čast rođendana jednog od njih.

Za to vrijeme M. Š. je sa prijateljem na Ulici Ivana Vujoševića “probao” mašinu novog crvenog džipa, a onda od jednog dječaka oteo kolica za bebe i silovito ih bacio na asfalt, dok ga je grupa mladića sa klupe i obližnjeg parka posmatrala i smijala se...

Škripa guma i lom kolica za bebe zasmetali su jednom od mladića, koji je sjedio u bašti “Kerbera”, zbog čega se okrenuo ka M. Š. i pogledao ga šta to radi na ulici.

Tada je, kako su ispričali očevici incidenta, M. Š. glasno pitao Podgoričanina V.R. “Aaa, šta me gledaš”?

Kako mladić nije ništa odgovarao, M. Š. ga je ponovo pitao: “Šta me gledaš, jel ti nešto nije jasno”, a potom munjevito preskočio ogradu i pesnicom silovito udario mladića.

Očevidci tuče su naveli da se M.Š. tu nije zaustavio - uhvatio je rukama za vrat i Podgoričanina I. P. i ošamario ga, a teško maltretiranje nije zaobišlo ni njihovog trećeg prijatelja O.V. koji je te noći u čast rođendana sa prijateljima pio piće.

“Koliko je bio jak udarac u glavu slavljenika najbolje svjedoči to što mu je krv potekla niz lice, ali to M.Š. nije spriječilo da ga još nekoliko puta udari, dok je pokušao da na sporedna vrata bašte izađe i ode. Ma nijesu mogli da ga od njega odvoje ni mladići, koji su pritrčali da umire M.Š.” ispričao je “Vijestima” Podgoričanin, koji je iz bašte “Kerbera” posmatrao teško maltretiranje.

Slavljeniku zatvorio oko

Očevici incidenta u bašti “Kerbera” ispričali su da je M. Š. nakon što je, bukvalno bez povoda šamarao trojicu mladića, smireno vratio na ulicu i sjeo u džip svog prijatelja, a potom otišao.

Trojica napadnutih mladića su zbog povrede oka O. V. morali da traže pomoć ljekara u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici. Zbog jakog udarca, mladiću je zatvoreno oko i stavljeno mu je nekoliko kopči na licu.

On, ipak, tokom pregleda ljekara u KC-u policiji je kazao da ne želi da prijavljuje šta mu se dogodilo, kao ni ime mladića, koji ga je povrijedio u bašti “Kerbera”.

Slomljeno i staklo na “Kerberu”

Dok je povrijeđenom mladiću ukazivana pomoć u Urgentnom bloku, neko je došao do “Kerbera”, a potom stolicom ili kamenom polomio staklo na lokalu.

Noćni čuvar u lokalu, kako je rečeno “Vijestima”, pozvao je gazdu i policiju i prijavio da je neko polomio stakla i narušavao javni red i mir u bašti tog kafića.

“Vijestima” je juče u policiji rečeno da je njima prijavljen incident, ali da niko nije podnosio krivičnu prijavu za napad ili lomljenje inventara.

“Kako nije bilo prijave nema ni bića krivičnog djela, tako da smo samo registrovali taj incident”, objašnjeno je u podgoričkoj policiji.

Iako su mnogi kao aktera teškog incidenta prepoznali Podgoričanina M. Š. koji je i ranije učestvovao u sličnim napadima ili obračunima, policiji niko nije prijavljivao njegovo ime ili opis.

On zbog sinoćnjeg napada nije saslušavan niti privođen, a ni napadnuti mladići nijesu podnosili prijavu.

Bonus video: