Budva: Uhapšen osumnjičeni za paljenje vozila u podzemnoj garaži

Sumnje se da je uhapšeni iz plastičnog bidona od pet litara prolio tečnost, najvjerovatnije benzin, u unutrašnjost vozila
1 komentar(a)
zapaljeno vozilo, Foto: Upravapolicije.com
zapaljeno vozilo, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 21.08.2012. 13:26h

Budvanska policija je uhapsila U.I. (26) iz Beograda, zbog sumnje da je podmetnuo požar na "golfu VI", vlasništvu firme iz Beograda.

Krivično djelo je prijavljeno 17. avgusta, a policija sumnja da je vozilo firme "Beocontrol", zapaljeno dan ranije u podzemnoj garaži zgrade u budvanskom naselju Rozino.

Sumnje se da je uhapšeni iz plastičnog bidona od pet litara prolio tečnost, najvjerovatnije benzin, u unutrašnjost vozila nakon što je kamenom polomio zadnje leptir staklo na desnim vratima.

"To lice je tečnost potom zapalilo i udaljilo se, a dejstvom požara nastala je materijalna šteta u unutrašnjosti vozila", navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, kojim su izuzeti predmeti i tragovi i dostavljeni na vještačenje u Forenzičkom centru.

Sumnja se da je U.I. krivično djelo počinio na opisani način, izazvajući time opasnost po život i tijelo više lica.

Osumnjičeni U.I. je, istog dana, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave podnesene po nepoznatom počiniocu, sproveden nadležnom tužiocu, koji mu je odredio pritvor, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Bonus video: