Bivši svjetski šampion pred suspenzijom zbog dopinga

Gazeta delo Sport je navela da je italijanska antidoping agencija zatražila osmogodišnju suspenziju za Manjinija i četvorogodišnju za njegovog kolegu iz štafete Mikelea Stanućija
0 komentar(a)
Manjini, Foto: Swimswam.com
Manjini, Foto: Swimswam.com
Ažurirano: 06.06.2018. 12:25h

Dvostruki svjetski prvak u plivanju, Italijan Filipo Manjini suočava se sa osmogodišnjom suspenzijom zbog kršenja antidoping pravila, prenijeli su danas italijanski mediji.

Gazeta delo Sport je navela da je italijanska antidoping agencija zatražila osmogodišnju suspenziju za Manjinija i četvorogodišnju za njegovog kolegu iz štafete Mikelea Stanućija.

Obojica plivača su pod istragom italijanske antidoping agencije još od prošlog oktobra zbog povezanosti sa nutricionistom Gvidom Porcelinijem, koji je pod istragom zbog navodne distribucije ilegalnih supstanci.

Konačna odluka o eventualnoj kazni trebalo bi da bude donijeta u septembru.

I Manjini, koji se penzionisao, i Stanući ranije su tvrdili da nisu uradili ništa loše.

Manjini je dvostruki svjetski šampion na 100 metara slobodno. On je zlatne medalje osvajao na Svjetskim prvenstvima 2005. i 2007. Manjini nikada u karijeri nije pao na doping testu i bio je otvoreni kritičar dopinga.

Stanući je bio deo štafete 4x100 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu 2015. godine kada je Italija osvojila bronzanu medalju

Bonus video: