PROTEST U ZIKS-U

Dragan Koprivica već 20 dana štrajkuje glađu

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija "Vijestima" je odgovoreno da Dragan i dalje odbija hranu
202 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Spuž, Foto: Zoran Đurić
ZIKS, Spuž, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.03.2019. 18:26h

Pritvorenik Dragan Koprivica već 20 dana u Istražnom zatvoru Podgorica odbija hranu, pokušavajući na taj način dokazati da mu je tokom sudskog postupka nanijeta nepravda.

Njegova porodica juče je redakciji “Vijesti” kazala da je na suđenju Koprivici došlo do grube povrede Krivičnog zakonika i pogrešnog, nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja koji su za posljedicu imali osuđujuću presudu i da će se on po cijenu zdravlja boriti za svoja prava.

“On traži da mu se sudi na osnovu dokaza i činjenica, a ne na osnovu sudskih pretpostavki. Dugogodišnji je asmatičar i lošeg je zdravstvenog stanja. Krajnje smo uznemireni i zabrinuti zbog njegovog zdravstvenog stanja i sa ovim problemom smo upoznali sve nadležne organe od kojih do sada nismo dobili nikakav odgovor”, kazali su iz porodice Koprivica.

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija "Vijestima" je odgovoreno da Dragan i dalje odbija hranu.

“Pritvorenik Dragan Koprivica i dalje odbija hranu. Svakodnevno ga tretira zatvorski ljekar, a obavljen je i konsultativni pregled u Kliničkom centru. Svi podaci vezani za odbijanje hrane i zdravstveno stanje pritvorenog Koprivice se uredno evidentiraju u protokol, u skladu sa Malteškom deklaracijom, njegovo zdravstveno stanje je stabilno”, saopšteno je iz ZIKS-a.

Sa osuđenim i pritvorenim licima koji odbijaju hranu svakodnevno obavljaju razgovore službenici Sektora za tretman, načelnici organizacionih jedinica u kojima su smješteni, po mogućnosti i direktor Zavoda, kao i ovlašćeni službenici Ministarstva pravde i ljudskih prava, naveli su iz uprave zatvora.