ZIKS: Majka osuđenika krila "subuteks" u torbi sa krompirom

Službenici su tokom kontrole posjetioca i njihovih ličnih stvari, koja je obavezna prilikom svakog ulaska u ZIKS, drogu našli kod majke osuđenika Ivice Neškovića zvanog Kuća
142 pregleda 0 komentar(a)
Subuteks, Foto: Arhiva "Vijesti"
Subuteks, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.08.2012. 19:11h

Službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija zaustavili su pokušaj krijumčarenja 16 tableta koje se nalaze na listi opojnih droga unutar zatvora.

Pokušaj krijumčarenja osujećen je 12. avgusta.

Službenici su tokom kontrole posjetioca i njihovih ličnih stvari, koja je obavezna prilikom svakog ulaska u ZIKS, kod majke osuđenika Ivice Neškovića zvanog Kuća pronašli 16 tableta “subuteksa” sakrivenih među krompirom i o tome obavijestili danilovgradsku policiju koja je nakon opsežne istrage ušla u trag mogućem organizatoru šverca.

Sagovonik "Vijesti" blizak istrazi u ZIKS-u "Vijestima" je kazao da je nakon akcija preduzetih na rasvjetljavanju ovog slučaja, otkriveno da je organizator unosa tableta sa liste droga u zatvor, osuđenik Ivica Nešković, koji izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog nekoliko krađa.

Nešković je, saznaju "Vijesti" priznao izvršenje ovog krivičnog dijela, a tokom istrage policajci su, prema nezvaničnim informacijama, saslušavali Podgoričanina Nenada Bulatovića (24), Neškovićevog prijatelja, koji je osumnjičen da je nabavio tablete.

O ovom događaju obaviješten je nadležni tužilac koji će kvalifikovati dijelo.

Osim zapljene “suboteksa” prije dva dana uz ogradu Zatvora za kratke kazne službenici ZIKS-a pronašli su manju količinu marihuane, za koju se sumnja da je neko pokušao ubaciti zatvorenicima u tom dijelu.

Sagovornik iz spuškog zatvora juće je kazao da su službenici ZIKS-a u svakodnevnoj komunikaciji sa službenicima IP Danilovgrad i da intenzivno rade na sprečavanju ovakvih pojava.

Bonus video: