Borba za život: Metalnom šipkom Rožajcu polomili lobanju

Simptomatično je da se napad dogodio istog datuma kada su prošle godine Zejnelagići u centru grada usred bijela dana nasrnuli na Haliloviće
287 pregleda 11 komentar(a)
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.08.2012. 18:14h

Rožajac Nihad Nino Zejnelagić teško je povrijeđen u srijedu veče kada su ga najvjerovatnije iz duže vrijeme planirane sačekuše pretukli članovi porodice Halilović, za kojima policija još uvijek traga.

Zejnelagić je zadobio teške povrede glave uslijed kojih je, prema nezvaničnim informacijama, pao u komu. Njegov život je ugrožen, a tokom jučerašnjeg dana je i operisan.

Prema informacijama “Vijesti” iz Kliničkog centra Zejnelagić je oko šest časova juče ujutru izašao iz operacione sale, a sinoć se nalazio na Odjeljenju intenzivne njege, priključen na aparate za disanje.

Njegov život je i dalje ugrožen, jer ima teške povrede mozga i naprslu lobanju.

Halilovići su pretukli i njegovog rođaka Azera Zejnelagića koji se od lakših tjelesnih povreda oporavlja u beranskoj bolnici.

Incident se dogodio preksinoć oko 23.40 časova u blizini džamije Sultan Murat Drugi i kuće Zejnelagića zbog čega se i sumnja da je bila u pitanju zasjeda. Halilovići su na mladiće nasrnuli drvenim palicama i metalnim šipkama, a nakon što su ih brutalno prebili dali su se u bjekstvo.

Rožajska policija je tek juče ujutru uspjela da privede Ferida, Faruka i Fahrudina Halilovića za koje se u prvom trenutku sumnjalo da su počinioci. Nakon što ih je tužilac saslušao, a lakše povrijeđeni Azren doveden iz bolnice na prepoznavanje, ustanovljeno je da oni nijesu bili napadači.

Prikupljene su i izjave nekoliko svjedoka koje upućuju na Haliloviće koji su navodno već neko vrijeme odsutni iz grada. Jedan od njih je, prema tvrdnjama saplemenika na katunima u podnožju Hajle, pa je policija sinoć otišla da ga privede i sasluša. Drugi je navodno na katunima na Pešteri, na albanskoj teritoriji i on bi trebalo danas da bude sproveden u policijsku stanicu i da izjavu.

Familije se godinama spore

S obzirom na to da se Halilovići i još nekoliko familija sa jedne i Zejnelagići i Hadžialijagići sa druge strane već godinama spore oko đedovske šume vrijedne nekoliko miliona eura, te da su se i do sada dešavali sukobi i tuče, sumnja se da je to bio motiv i poslednjeg incidenta.

Simptomatično je da se napad dogodio istog datuma kada su prošle godine Zejnelagići u centru grada usred bijela dana nasrnuli na Haliloviće gumenim palicama, „boksovima“ i kuglom od bilijara.

Oni su tada povrijedili i dvoje maloljetne djece Halilovića koji su „zbog preblagih kazni kod sudije za prekršaje najavili osvetu ukoliko državni organi ne preduzmu rigoroznije mjere“.

Ono koji su upoznati sa rožajskim prilikama smatraju da će između zavađenih strana teško nastati mir, naročito iz razloga jer su u tom slučaju zatajile državne institucije.

“Da su sudovi na vrijeme riješili spor oko imovine i prilikom kažnjavanja u više incidenata izricali strože sankcije, vjerovatno do ovoga ne bi došlo. Plašimo se da će na kraju među njima pasti krv”, rekao je jedan ugledni Rožajac koji nije želio da mu se objavi ime.

Bonus video: