Španija osvojila bronzu

Nakon dva produžetka, Španjolke su u meču za bronzu savladale Južnu Koreju 31:29 (13:13, 24:24, 28:28), i domogle su prve medalje u istoriji španskog ženskog rukometa
0 komentar(a)
Mange, Foto: Beta AP
Mange, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.08.2012. 18:32h

Rukometašice Španije osvojile su bronzu na Olimpijskim igrama - nakon dva produžetka, Španjolke su u meču za bronzu savladale Južnu Koreju 31:29 (13:13, 24:24, 28:28), i domogle su prve medalje u istoriji španskog ženskog rukometa.

Južna Koreja je u prvom poluvremenu vodila do četiri gola razlike, u tri navrata, u nastavku je Španija imala istu prednost (20:16), ali je pobjednik odlučen nakon dva produžetka. Istina, Španija je mogla do pobjede i u regularnom toku, ali je zicer Begonje Fernades sa crte, četiri sekunde prije kraja, odbranila Ju Hu.

Na kraju je Južna Koreja promašila čak šest sedmeraca, što ih je, vjerovatno, koštalo poraza.

Begonja Fernandes i Fransiska Alberto sa po pet golova su bile najefikasnije u španskoj selekciji, po četiri su dodale Veronika Kvadrado, Beatriz Fernandes i Makarina Agilar. Silivija Navaro je imala 15 odbrana, opd čega dva sedmerca, dok je Mihaela Ćobanu „skinula” četiri penala.

Sa druge strane, Han Na Gvon je bila najefikasnija u azijskoj selekciji sa sedam golova, dok je golmanka Ju Hu imala 16 odbana, računajući i jedan sedmerac.

Ovo je drugi put da Južna Koreja, bronzana iz Pekinga, zauzima četvrto mjesto na OI, nakon Sidneja 2000. godine, pored dvije zlatne i tri srebrne medalje.

U finalu od 21.30 sati igraće Crna Gora i Norveška.

Bonus video: