Hergeirson: Imamo energiju za zlato

“Prva opasnost je Popović, ne i jedina. Crna Gora ne bi došla do finala da se oslanjala samo na kvalitet jedne igračice. Crnogorke su, prije svega, sjajan kolektiv”, jasan je Hergeirson
75 pregleda 0 komentar(a)
Torir Hergeirson, Foto: BETA AP
Torir Hergeirson, Foto: BETA AP
Ažurirano: 11.08.2012. 11:52h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Selektor Norveške Torir Hergeirson je imao mnogo problema tokom turnira, aktuelni olimpijski šampion je bio neprepoznatljiv sve do četvrtfinala protiv Brazila, ali je potom upozorio da ne želi lako da se odrekne najsjanijeg odličja.

U polufinalu je pala Južna Koreja, a Hergeirson ističe da njegov tim ima dovoljno energije da savlada i Crnu Goru.

“Mnogo smo radili na mentalnoj snazi tokom turnira, a kako je on odmicao sve smo više vjerovali u sebe. Bilo je problema, ali nijednog trenutka nisam bio ljut ili nervozan, znao sam da moram da ohrabrim igračice kako bi dokazale da vrijede”, rekao je Hergeirson.

Na pitanje ko je u crnogorskom timu najveća opasnost za njegov tim, 48-godišnji Islanđananin je imao spreman odgovor:

“Prva opasnost je Bojana Popović, ali ne i jedina. Crna Gora ne bi došla do finala da se oslanjala samo na kvalitet jedne igračice. Crnogorke su, prije svega, sjajan kolektiv”, jasan je Hergeirson, koji je potom poručio da njegov tim čeka pakao.

“Potrebno je da damo 100 odsto, jer nam na primjer 90 ne znači ništa. Mi smo tim koji u svakom meču mora mnogo da radi da bi slavio. Vjerujemo u sebe, imamo dovoljno energije za zlato”, zaključio je

Hajdi Loke zna put do titule – Norveška mora mnogo da trči.

“Nismo baš trčali u prvim utakmicama na turniru, ali smo kasnije to popravili i sada „letimo” po terenu. To je način igre Norveške, ako ga nametnemo zlato je blizu”, istakla je Loke.

Bonus video: