Rožaje: Šest samoubistava za sedam mjeseci

U policiji je “Vijestima” rečeno da zabrinjana veliki broj samoubistava u ovoj godini, posebno za malu sredinu kakva je Rožaje
8 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.08.2012. 06:54h

U proteklih sedam mjeseci u Rožajama se dogodilo šest samoubistava , što je šokiralo građane ovog kraja.

Posljednje u nizu je bilo u nedjelju kada je M.M. iz Donjeg Besnika policiji oko 22 sata prijavio da je njegov mlađi brat M.M., izvršio samoubistvo.

“Po ovlaštenju višeg državnog tužioca iz Bijelog Polja izašli smo na teren kako bi izvršili uviđaj. Beživotno tijelo mladića smo zatekli na krevetu na prvom spratu porodične kuće. Ispod njegovih nogu se nalazila poluautomatska puška, a pored kreveta su bile čaure”, kazali su iz rožajske Ispostave policije.

Obdukcija tijela nije vršena jer je porodica nije tražila, a odužje je poslato u Forenzički centar u Danilovgradu.

U policiji je “Vijestima” rečeno da zabrinjana veliki broj samoubistava u ovoj godini, posebno za malu sredinu kakva je Rožaje.

“Za razliku od lani kada smo imali jedno samoubistvo broj tih slučajeva u prvih sedam mjeseci ove godine se uvećalo za još pet slučajeva. Ozbiljno smo analizirali tu situaciju, ali upoređivanjem, nijesmo naišli na neke specifičnosti.

Ruku na sebe su dizali i mlađi i stariji, u različito vrijeme i na različitom mjestu. Među njima je bilo i psihički oboljelih i onih sa izrazito lošim materijalnim stanjem”, rekli su iz policije.

Bonus video: