Perović: Moramo da se konsolidujemo

"Dali smo sve od sebe, pokušali da preokrenemo utakmicu, ali jednostavno nije išlo”, rekao je Perović.
4 komentar(a)
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ranko Perović, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2012. 01:05h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Selektor Ranko Perović nije se složio sa ocjenom da se njegov tim „ugasio” u finišu 1. i u 2. četvrtini polufinala sa Hrvatskom, već da je pokušao sve da se vrati meč.

“Igrali smo cijelu utakmicu, ali nismo imali dobru realizaciju, pogotovo sa igračem više. To je na kraju i presudilo. Da smo iskoristili neku od tih situacija, utakmica bi bila potpuno drugačija. Dali smo sve od sebe, pokušali da preokrenemo utakmicu, ali jednostavno nije išlo”, rekao je Perović.

Selektor “ajkula” ističe da je njegov tim “loše šutirao, da je Pavić (golman Hrvata) bio izvanredan i da to je odlučilo”.

“Moramo da se konsolidujemo, čeka nas utakmica za bronzanu medalju. Nemamo vremena da plačemo i kukamo. Hrvatska je zasluženo prošla u finale, koristila je svoje šanse, a mi nismo. U brojnim situacijama sa igračem više neki nisu htjeli da šutnu, samo su dodavali loptu”, dodao je Perović.

Zbog čega?

"Loše smo igrali, loše smo šutirali. Analiziraćemo da li je to zasluga njihove odbrane ili našeg napada. Do sada nam je bio odličan igrač više, a sada nije. To je vaterpolo”, rekao je crnogorski selektor.

Zloković: Da smo poveli 3:0 bilo bi drugačije

Boris Zloković je, razumljivo, bio razočaran nakon poraza, ali i samokritičan.

“Hrvatska je zasluženo pobijedila. Imali smo priliku da povedemo 3:0 i mislim da bi tok utakmice bio potpuno drugačiji. Nismo imali ni sreće u realizaciji, jer bi Hrvati u tom slučaju bili u problemu, s obzirom na to da su navikli da igraju tako što povedu tri-četiri razlike i onda održavaju prednost. Desili su se kiksevi, na kraju sam i ja dobio tri lične, što je nedopustivo”, reako je Zloković.

Bonus video: