Dukić: Možda zablistam u Riju

"Bogatiji sam za dva velika iskustva, osjećam se puno rasterećenije. Sam rezultat na Olimpijskim igrama pokazuje da je moje mjesto bilo ovdje i da sam ozbiljan olimpijac", kaže Dukić
2 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: Reuters
Milivoj Dukić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2012. 08:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Milivoj Dukić je kao posljednji takmičar u klasi laser uskočio na Olimpijske igre, ali je pokazao da mu je na njima mjesto.

U konkurenciji 49 takmičara zauzeo je 30. mjesto, iako je bio ubjedljivo najmlađi.

"Ovo je najbolja regata koju sam odjedrio u olimpijskoj klasi “laser”. Izuzetno sam zadovoljan rezultatom, a svakog dana, kada sam završavao takmičenje, govorio sam sebi da sam dao maksimum, da više nisam mogao. Pravio sam i greške, ali one će se vremenom ispraviti. U jedrenju je najvažnija stvar iskustvo, a ja nisam mogao da ga dobijem za godinu i po, koliko jedrim u ovoj klasi", rekao je 19-godišnji Novljanin.

Prave godine su tek pred Dukićem, koji najavljuje da bi u Rio de Žaneiru 2016. moglo da dođe njegovih pet minuta.

"Izuzetno sam srećan, jer sam na pravi način završio Olimpijske igre, pošto sam na posljednje dvije regate bio 23. i 24. od 49 takmičara. Rezultat pokazuje gdje se trenutno nalazim, a ostalo je sve stvar rada. Naredne Igre su za četiri godine i imam velike ambicije, ali sam svjestan da moram puno da radim. Pokušaću da se što bolje spremim za Rio, možda tamo zablistam", najavljuje biser „Jugola Grakalića”.

Na Svjetskom prvenstvu u maju, Dukić nije imao sreće da obezbijedi vizu za OI. U Boltenhagenu ništa nije išlo kako je trebalo, ali je kao nagrada stigao poziv za London.

"Uvijek sam imao u sebi to da nikada ne smijem da odustanem, da idem do kraja. Poslije dva svjetska prvenstva bilo mi je teško da ostanem na nogama, jer sam gubio kvalifikacije dva puta za jedno mjesto, ali me je to ojačalo. Bogatiji sam za dva velika iskustva, osjećam se puno rasterećenije. Sam rezultat na Olimpijskim igrama pokazuje da je moje mjesto bilo ovdje i da sam ozbiljan olimpijac", zaključio je Dukić

Bonus video: