Đoković: Nadam se da ću iz ovoga izaći još jači

"Veoma boli kada ne donesete medalju svojoj zemlji, ovo mi je jedan od najtežih poraza u karijeri", rekao je Đoković
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.08.2012. 17:22h

Teniski reprezentativac Srbije Novak Đoković rekao je da se nada da će posijle današnjeg poraza od Argentinca Huana Martina Del Potra u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, biti jači, i još dugo igrati na vrhunskom nivou.

"Svi imaju istu sezonu, to nije obrazloženje. Prošle godine sam igrao fenomenalno, izgubio jedan meč u šest mjeseci, a ove opet igrao dosta dobro. Očekivanja su bila veća, s obzirom na rezultate u 2011. godini. Sport je čudo i nije bitno koliko puta padneš, nego koliko puta ustaneš. Nadam se da ću iz ovoga izaći jači i da mogu dugo da trajem i igram na ovom nivou", rekao je Đoković novinarima poslije poraza sa 0:2 u setovima (5:7, 4:6).

Srpski teniser je istakao da veoma žali što nije uspio da svojoj zemlji donese još jednu medalju i da se nada da će to učiniti kroz četiri godine u Rio De Žaneiru.

"Na Grend slem turnirima imate priliku da ispravite pogrešno i napravite bolji rezultat svake godine, a Olimpijske igre su jednom u četiri godine i to je nešto specijalno. Veoma boli kada ne donesete medalju svojoj zemlji, ovo mi je jedan od najtežih poraza u karijeri.

Olimpijada je vrlo specifično i rijetko takmičenje, jer se dešava svake četiri godine. Nisam uspio, idemo dalje i čekamo Rio", istakao je Đoković.

On je kazao da je Del Potro igrao hrabro i zasluženo pobijedio.

"Nije me htjelo danas, niti u petak u polufinalu, a ja na to ne mogu da utičem. Postoje trenuci kada se lomi rezultat i kada jedan udarac odlučuje pobjednika. On (Del Potro) je tu odigrao hrabro i zasluženo pobijedio", kazao je Đoković.

"Pokušavao sam da budem agresivan i da ne dozvolim da čekam njegovu grešku, već da diktiram tempo", dodao je on.

Bonus video: