Adžić: Odlučile su naše greške

"Nadam se da ćemo iz svega ovoga izaći kao pobjednice”, rekla je pivot Suzana Lazović
7 komentar(a)
Rodriges, Foto: Reuters
Rodriges, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.07.2012. 00:10h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Selektor rukometaši Dragan Adžić je nakon poraza od Brazila (27:29) izjavio da je “golmanka koja je ušla nakon odmora imala zaista dosta odbrana, što je u jednom dijelu uticalo na rezultat”.

“Mislim, ipak, da su odlučile greške, posebno prilikom napada sa igračicom više, kada smo mogli da napravimo priključak, a nismo se vratili u meč. Odgovornost za ovaj poraz je potpuno moja, a Brazil je pokazao da je kvalitetan tim i nije sramota izgubiti od takvog protivnika”, rekao je Adžić nakon meča.

Pivot reprezentacije Suzana Lazović je istakla da je ekipa “u drugo poluvrijeme ušla malo slabije, te da “realizacija nije bila kakva bi trebalo”.

“I odbranu smo mogle mnogo bolje da odigramo, ali mislim da ćemo iz ovog poraza da izvučemo pouke i da ispravimo greške. Nadam se da ćemo iz svega ovoga izaći kao pobjednice”, rekla je Suzana Lazović.

Vremena za tugovanje nema, “crvene” se okreću meču sa Angolom.

“Vjerujem da možemo do pobjede. Afrikanke su u prva dva kola odigrale ispod nivoa sa Svjetskog prvenstva, jer im fali jedna veoma važna igračica”, dodao je Adžić.

Lijevi bek Brazila i mađarskog Đera, Eduarda Amorim je rekla da je “to bio veoma dobar meč za njih”.

“Nismo počele dobro u odbrani, ali smo igrale bolje u napadu nego protiv Hrvatske. Na kraju smo imale dovoljno koncentacije da zadržimo prednost. Pesoa je bila naš magični ključ za drugo poluvrijeme, mada smo joj i mi pomogle odličnom igrom u odbrani. Ovo je prava timska pobjeda i veliki korak za nas. Sada mislim da možemo i da se borimo za medalje”, rekla je Amorim.

Bonus video: