Gigs pozvao Velšane da ne zvižde britanskoj himni

"Nadam se da neće biti zviždanja i da će navijači biti uz nas", rekao je Rajan Gigs...
1 komentar(a)
Rajan Gigs, Foto: Beta AP
Rajan Gigs, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.07.2012. 13:38h

Kapiten fudbalske reprezentacije Velike Britanije Rajan Gigs pozvao je danas navijače Velsa da ne zvižde prilikom intoniranja nacionalne himne.

Velika Britanija u srijedu igra protiv selekcije Urugvaja, a domaćin Olimpijskih igara mogao bi da ostane bez podrške publike na stadionu u Kardifu, jer je upravo nacionalni savez Velsa u posljednje vrijeme bio glavni protivnik formiranja zajedničke reprezentacije.

Irska, Vels i Škotska bile su protiv stvaranja britanske selekcije na OI u Londonu pod izgovorm da bi to moglo da ugrozi njihovu samostalnost u okiviru Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

"To je lična stvar. Britanska himna je ista za Velšanina, Škota ili Engleza. Mislim da to nije problem za nas i da bi o tome trebalo neko drugi da se bavi, ali kad utakmica počne moramo da budemo jedinstveni. Nadam se da neće biti zviždanja i da će navijači biti uz nas", rekao je Gigs.

Izabranici Stjuarta Pirsa nalaze se na prvom mjestu A grupe sa četiri osvojena boda, koliko ima i selekcija Senegala, a odlučujući meč za plasman u četvrtfinale odigraće u srijedu od 20.45 časova protiv Urugvaja.

Bonus video: