Šaranović 41.

Takmičar koji je bio prvi Crnogorac na borilištima i ovdje i u Pekingu, u šest serija je „upucao” 565 krugova, pet manje nego prije 4 godine u Kini, kada je bio 40. među 47 strijelaca
16 komentar(a)
Nikola Šaranović, Foto: FoNet
Nikola Šaranović, Foto: FoNet
Ažurirano: 28.07.2012. 14:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Najavljivao je bolji rezultat nego u Pekingu, nadao se plasmanu u sredini tabele, ali nije uspio - Nikola Šaranović je nastup u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem završio na 41. mjestu u konkurenciji 44 učesnika.

Takmičar koji je bio prvi Crnogorac na borilištima i ovdje i u Pekingu, u šest serija je „upucao” 565 krugova, pet manje nego prije četiri godine u Kini, kada je bio 40. među 47 strijelaca.

"U početku nije bilo dobro. Prvih pet metaka koje sam ispalio bili su loši, kasnije sam bio solidan, a da sam još koji krug imao, sigurno da bih popravio plasman. Nisam zadovoljan", rekao je 43-godišnji strijelac, koji je dvije noći prije takmičenja imao visoku temperaturu.

Šaranović 5. avgusta učestvuje u disciplini 50 metara malokalibarskim pištoljem, u kojoj je u Pekingu zauzeo posljednju, 44. poziciju.

"Nadam se da ću popraviti utisak", poručio je Šaranović.

Zlato je juče pripalo svjetskom rekorderu Đongohu Đinu iz Južne Koreje (688,2), srebrni je bio Italijan Luka Teskoni (685,8), a bronzani Andrija Zlatić iz Srbije (685,2).

Bonus video: