Šaranovića "drma" temperatura, ali ne odustaje od cilja

A cilj je poznat - da bude negdje u zlatnoj sredini među 45 strijelaca. To mu, ipak, neće biti nimalo lako, jer samo od petorice ima bolji kvalifikacioni rezultat
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 08:58h

Tačno u podne po lokalnom, odnosno u 13 časova po našem vremenu, na olimpijska borilišta izaći će prvi crnogorski sportista - kao i u Pekingu, led probija Nikola Šaranović, koji će učestvovati u kvalifikacijama u gađanju vazdušnim pištoljem na 10 metara.

Iskusni Podgoričanin je, nažalost, u velikim problemima - u četvrtak veče ga je „drmala” temperatura i pitanje je koliko će biti koncentrisan i smiren, što je u streljaštvu najbitnije.

"Nadam se da se zdravstveno stanje neće pogoršati. Dobio sam antibiotike, valjda će se sve stabilizovati. Trenirao sam i pored toga, zadovoljan sam kako sam odradio treninge. Ako tako budem gađao i sjutra, ispuniću cilj", ističe Šaranović.

A cilj je poznat - da bude negdje u zlatnoj sredini među 45 strijelaca. To mu, ipak, neće biti nimalo lako, jer samo od petorice ima bolji kvalifikacioni rezultat.

"U vazdušnom pištolju 20-ak takmičara mogu da ostvare rezultat u rasponu od dva kruga. Odlučuju milimetri, a konkurencija je žestoka. Potrudiću se da budem maksimalno koncentrisan, da ispunim sve što je do mene i da se nadam da će to biti dovoljno za bolji rezultat nego u Pekingu", zaključio je Šaranović, koji će nastupiti sa brojem 22.

U konkurenciji su strijelci sa svih strana svijeta, među kojima je najmlađi 19-godišnji Ukrajinac Denis Kušnirov, a najstariji Portugalac Žoao Košta, koji 28. oktobra slavi 48. rođendan.

Od 43-godišnjeg Šaranovića stariji su još Finac Kai Janson (47), te 44-godišnjaci Arben Kučana (Albanija), Sergej Babikov (Tadžikistan) i Deril Sarenski (SAD).

Bonus video: