Zagrijavanje za prave stvari

"Prednost je što počinjemo protiv Britanki, jer odavno nismo odigrali takmičarsku utakmicu i ne znamo u kakvoj smo formi", kaže Majda Mehmedović.
5 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 12:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - Nekoliko dana nakon što su na dominantan način osvojile prvo mjesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji je održan u Lionu, rukometašice Crne Gore stigle su prvi put u London.

Umorne nakon finala Lige šampiona i tri meča u Francuskoj, izašle su na megdan Velikoj Britaniji. Da je neki drugi protivnik bio na suprotnoj strani terena, možda bi i bilo problema, ali je rutinski ostvarena ubjedljiva pobjeda (37:22), i to bez nekoliko glavnih aduta.

Isti tim, sastavljen od prilično anonimnih igračica, rival je „crvenih” i u posljednjem meču grupe A prvog dana rukometnog turnira na Olimpijskim igrama. Naravno, pitanje pobjednika je odavno riješeno, ovaj meč će služiti samo kao zagrijavanje za prave stvari.

"Pred nama je najveći izazov u karijerama. Sanjale smo o ovom trenutku, a sada nam ostaje da na terenu pokažemo koliko smo spremne za taj izazov. Borićemo se, takva smo ekipa, a mislim i da smo pokazale da imamo kvalitet", kaže Milena Knežević.

I pored ogromne razlike u klasi, izabranice Dragana Adžića najavljuju da će biti maksimalno ozbiljne. Niko, uostalom, ne želi da se ponovi brazilski scenario, kada je Island u prvom meču šokirao Crnu Goru.

"Nećemo se opustiti, jer dobro znamo da se to kažnjava. Realno je, ipak, da smo velliki favoriti. Dobro je što turnir otvaramo protiv autsajdera, jer je važno napraviti dobru uvertiru za ono što slijedi i prvi težak meč, protiv Brazila", istakla je Kneževićeva.

Majda Mehmedović se oporavila od povrede dušnika, zbog koje je propustila finale Lige šampiona. Sada je spremna da zauzme svoje mjesto kraj lijeve aut linije, kada joj se za to ukaže šansa. A prava je baš večeras, jer je logično da 36-godišnja Maja Savić ima prednost u ozbiljnijim mečevima...

"Prednost je što počinjemo protiv Britanki, jer odavno nismo odigrali takmičarsku utakmicu i ne znamo u kakvoj smo formi. Testiraćemo se protiv njih, a cilj nam je da iz meča u meč igramo sve bolje", kaže Mehmedović.

Djevojka iz Starog Bara, kako to ona voli da kaže, smatra da možda bude i prednost to što Crna Gora nije odigrala nijedan pripremni meč.

"Više se „bijemo“ na treninzima nego na utakmicama. Čak igramo grublje, radimo neke stvari u odbrani koje nam sudije ne bi dozvolile. A kad već ne štedimo jedna drugu, nećemo ni protivnice. Odbrana je veoma važna, mnogo toga zasnivamo na njoj, a svi valjda dobro znaju kakav napadački potencijal imamo", zaključila je Mehmedović.

Bonus video: