Žele da na terenu pokažu ko su i šta su

"Svakog protivnika moramo da ispoštujemo, a najvažnije je da odigramo dobro odbranu, koja nas je uvijek krasila, da bi se vukle kontre i davali laki golovi", kaže Anđela Bulatović
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2012. 15:56h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

London - U Velikoj Britaniji, zemlji koja je prva nakon Sjedinjenih Američkih Država prihvatila sportsko klađenje, u kojoj se kladionice čak kotiraju na berzi, bukmejkeri su prilično studiozni i rijetko kada griješe u prognozama.

A sve britanske kladionice, kao i evropske, nemaju nikakve dileme ko će igrati u polufinalu ženskog rukometnog turnira na Olimpijskim igrama - prvi favorit je ekipa koja trenutno drži sve titule, Norveška, iza nje su Rusija i Francuska, a veliku četvorku kompletira niko drugi do Crna Gora!

I očekivanja u zemlji od Bojane Popović, Maje Savić i drugarica su velika, ali izabranice Dragana Adžića ne žele da pričaju o krajnjim dometima. Tako je bilo i prethodne sezone, kada nisu obećavale ništa, a čak 12 njih je u dresu Budućnosti osvojilo Ligu šampiona.

"Ne volim da pričam o tome koliko možemo. Nikad nisam voljela da obećavam bilo šta, već sam željela da ono što imamo pokažemo na terenu. Svakog protivnika moramo da ispoštujemo, a najvažnije je da odigramo dobro odbranu, koja nas je uvijek krasila, da bi se vukle kontre i davali laki golovi", kaže Anđela Bulatović za „Vijesti”.

Da su prethodno igrale na Olimpijskim igrama, „crvene” bi vjerovatno bile još bolje kotirane. Za razliku od njih, svi ostali rivali imaju iskustvo sa najveće svjetske smotre, koje može da bude dragocjeno. To se, uostalom, najbolje vidi na primjeru vaterpolista, koji su znatno opušteniji nego pred nastup u Pekingu...

"Zna se da je san svakog sportiste da nastupi na Olimpijskim igrama, zbog toga vlada euforija u ekipi. Jedva čekamo da počnu utakmice, a mislim da smo se baš dobro spremile. Iskreno se nadam da ćemo svaku utakmicu odigrati dobro i da ćemo pokazati gdje nam je mjesto", dodaje srednji bek Budućnosti.

Da li je problem što niste igrale nijednu pripremnu utakmicu?

"To ćemo tek da vidimo kada Igre počnu. Sreća je što igramo prvo protiv Velike Britanije, koja je lakši protivnik, ali i protiv nje moramo da pružimo maksimum. Mi, ipak, imamo dvije jako dobre postave i igrali smo sparing utakmice između sebe. Vidjeće se da li je to bio nedostatak ili možda dobit, jer nismo otvarale neke karte pred drugim ekipama".

Jeste li previše uzbuđene, može li to da vas sputa?

"Možda će najveći problem biti to što su nam ovo prve Olimpijske igre. Postoji euforija oko otvaranja, a tu je mnogo poznatih sportista i postoji želja da se sve vidi. Nadam se, ipak, da će emocije da splasnu i da ćemo biti prave kad počnu utakmice", zaključila je Bulatović.

Rukometašice su juče imale slobodno sve do 21 sat, kada su odradile prvi trening u prijestonici Ujedinjenog Kraljevstva. Sa domaćinom će i igrati prvi meč na šampionatu, sjutra u 20.30 časova.

Bonus video: