Nova blokada bivše vile Marovića

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva blokiraće vilu u naselju Babin do, vlasništvo Radojice Krstovića, ukoliko tivatski biznismen u roku od 10 dana ne plati oko 5.000 eura poreskog duga
193 pregleda 3 komentar(a)
Bivša vila Marovića
Bivša vila Marovića
Ažurirano: 04.06.2018. 05:46h

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva blokiraće luksuznu vilu u naselju Babin do, vlasništvo Radojice Krstovića, ukoliko tivatski biznismen u roku od 10 dana ne plati oko 5.000 eura poreskog duga.

Opštinska služba na čelu sa Petrom Odžićem, prema nezvaničnim informacijama, donijela je rješenje o pokretanju postupka i Krstoviću ostavila zakonski rok da plati dug...

Proces je započet u vrijeme dok biznismen pokušava pred sudom da dokaže da je vilu legalnim novcem kupio od Budvanke Đorđine Marović, supruge šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića.

Iz tužilaštva su ranije konstatovali da postoje sumnje da je riječ samo o fiktivnoj prodaji.

Pozivajući se na Zakon o loklanoj administraciji, Opština Budva je iskoristila pravo založnog prava na nekretninu.

Krstović je oktobra 2015. kupio vilu od Đorđine Marović, u jeku istrage protiv njenog supruga i sina Svetozara i Miloša Marovića zbog milionskih malverzacija u Budvi.

Vila je svakako već pod blokadom Višeg suda, a na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva - zbog sumnje da je izgrađena od nelegalno stečenog novca.

Tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić traži zapljenu vile, kao i ostale imovine Marovića i nekih im bliskih rođaka.

Marovićeva je vilu u Budvi za 300.000 eura kupila još 2012. godine od proslavljenog fudbalskog radnika Miljana Miljanića.

Iste godine Đorđina u avgustu predaje zahtjev za dobijanje građevinske dozvole, a nakon obezbijeđene dokumentacije - ruši kuću i gradi luskuznu stambenu zgradu.

Objekat, piše u katastarskoj evidneciji, raspolaže podrumom od 118 kvadrata, u suterenu se nalazi nestambeni prostror od 149 kvadrata, u prizemlju je stambeni prostor od 219 kvadrat, na prvom spratu je stan od 146 kvadata, dok na drugom spratu je stan od 75 kvadrata. Kuća ima dvorište od 500 kvadrata i voćnjak od 41 kvadrata.

Taman kada su radovi okončani, ljeta 2015. godine Specijalno tužilaštvo započinje brojne istrage zbog sumnje da je ekipa na čelu sa Marovićem oštetila Opštinu za više desetina miliona eura...

Đorđina odlučuje da vilu proda u oktobru 2015. godine, sedam dana prije nego što je Specijalno državno tužilaštvo naložilo hapšenje njenog sina Miloša.

Saglasnost na ugovor o kupoprodaji sporne vile dao je i Svetozar Marović, koji je kod notara potpisao izjavu da “daje saglasnost svojoj supruzi Đorđini da bez njegove dodatne saglasnosti zaključuje sve pravne poslove koji imaju za predmet otuđenje ili opterećenje nepokretnosti upisane na njeno ime, a stečene u vrijeme njihove bračne zajednice”.

U ugovoru se navodi da je Marovićeva na ruke dobila 300.000 eura, dok je preostali 1.200.000 eura trebalo da joj bude uplaćeno do 6. novembra 2015. na bankovni raču ili u kešu. Tužilaštvo je sredinom avgusta prošle godine blokiralo vilu...

Krstovića je u žalbi pojasnio kako je kupio objekat:

“Stotinu i četrdeset hiljada eura uplatio direktno sa svog računa u CKB banci koji je pozajmio od Miodraga Krivokapića 6. oktobra 2015. godine. Njegova supruga je sa svog računa u istoj banci uplatila 85 hiljada, 75 hiljada je uplaćeno sa njegovog računa u Atlas banci, od kojih je 60 hiljada pozajmio od kuma Zdenka Kneževića iz Tivta. Ostatak do ukupne kupoprodajne cijene sam platio od novca koji sam pozajmio od Iska Boljevića iz Bara, i to iznos od 1.200.000 eura. Taj novac sam pozajmio na priznanicu čiju kopiju ne posjedujem, jer je prilikom predaje novca ostala kod Iska Boljevića. Ostatak kupoprodajne cijene sam predao na ruke prodavcu Đorđini Marović u mojoj firmi ‘Objekta d.o.o’, kojom prilikom je ista potpisala priznanicu o prijemu novca”, piše u žalbi Krstovića.

I svjedok Isat Boljević je pred sudijom posvjedočio da je od svoga druga beogradskog biznismena Stanka Subotića Caneta pozajmio milion i po eura, kako bi ih dao Krstoviću za kupovinu vile.

Boljević je tokom svjedočenja rekao da su Subotić i on dobri drugovi i da se često gledaju.

“U avgustu te godine pozvao me i rekao da ima 1,5 miliona eura da mi da na zajam. Pozvao sam Radojicu i pitao ga da li ponuda i dalje važi, našta mi je rekao da mu je potrebno 1,2 miliona eura a da će on dati 300.000 eura. Plan nam je bio da kuću kupimo, renoviramo, prodamo strancima, vratim dug Subotiću, a ostatak podijelimo”.

Boljević je rekao i da mu Subotić tih 1,5 milina nije dao na kamatu, kao i da nije ništa potpisivao.

Bonus video: