Misija COK-a stigla u London

Najvažnije je da smo u dobrom dijelu sela, blizu kantine, mjesta sa koga polaze autobusi na treninge i takmičenja. Izlazi iz sela su, takođe, u blizini, kao i centar za zabavu, kaže Igor Vušurović
88 pregleda 0 komentar(a)
Vušurović, Foto: COK
Vušurović, Foto: COK
Ažurirano: 23.07.2012. 12:00h

Olimpijsko selo dočekalo je prve članove crnogorskog olimpijskog tima na Igrama u Londonu. Misija COK-a, na čelu sa Igorom Vušurovićem, a u kojoj su i Zagorka Božović, Predrag Marsenić, Boris Sekulić i Aleksandar Radović, stigla je juče, kako bi pripremila sve za dolazak naših sportista, 25. jula.

"Najvažnije je da smo u dobrom dijelu sela, blizu kantine, mjesta sa koga polaze autobusi na treninge i takmičenja. Izlazi iz sela su, takođe, u blizini, kao i centar za zabavu. Zadužili smo sobe za naše sportiste, postoje neki sitni nedostaci, ali ništa što se ne može ispraviti. Sve sobe imaju dobru internet konekciju, komotne su, mislim da će sportisti biti zadovoljni, što je svakako i najvažnije", kaže Vušurović, koji se u Sidneju 2000. godine okitio zlatnom olimpijskom medaljom sa odbojkaškom reprezentacijom SR Jugoslavije.

Do dolaska delegacije ima još dosta posla…

"Moramo da završimo još neke administrativne procedure, da čekiramo opremu za otvaranje i ceremoniju dodjele medalja. U svemu nam pomažu volonteri, među kojima su dvoje porijeklom Crnogorci – Violeta Radović i Zoran Kuburović. Sa njima su Engleskinje Hana, Rona, Gejl i Kej. Za sada, dakle, sve ide kako treba, spremni ćemo dočekati naše takmičare", dodao je Vušurović.

Danas je London stigao prvi naš olimpijac – jedriličar Milivoj Dukić, ali je on odmah sa aerodroma Getvik produžio u Vejmut, gradić na obali, gdje će se održati takmičenje u jedrenju.

Ostali naši sportisti dolaze u London 25. jula, čarterom iz Podgorice, koji polijeće u 18 sati po našem vremenu.

Bonus video: