Ponovo najbolji u Ulcinju, Dabović i Dobrkovića "kraljevi plaža"

"Kraljevi plaža", kako su već dobili nadimak, u nedjelju u Ulcinju, na plaži Mojito bič na Velikoj plaži, u finalu su savladali Aleksandra Minića i Nikolu Pješčića sa 2:0 (21:12, 21:14)
148 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 10:03h

Reprezentativni tehničar i dugogodišnji član Budvanske rivijere Simo Dabović i Blažo Dobrković, trener mlađih kategorija ŽOK Luka Bar, bivši član Mornara, Luke Bar i subotičkog Spartaka nastavljaju dominaciju na bič volej (odbojka na plaži) turnirima, iz serije Open turnira, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, uz tehničku pomoć Asocijacije za razvoj i promociju turizma u Crnoj Gori – NVU Buket MNE iz Bara.

"Kraljevi plaža", kako su već dobili nadimak, u nedjelju u Ulcinju, na plaži Mojito bič na Velikoj plaži, u finalu su savladali reprezentativnog korektora, člana Partizana Aleksandra Minića i Nikolu Pješčića, jednog od osnivača Buket MNE-a i bivšeg kapitena Luke Bar, sa 2:0 (21:12, 21:14), i revanširali im se za poraz u grupnoj fazi.

Dabović i Dobrković su, tako, upisali četvrti trijumf na pet turnira, pošto su najbolji bili u Sutomoru, Bečićića i još jednom u Ulcinju.

Barski tandem je u polufinalu savladao Veselina-Baću Đurovića (nekadašnji igrač Budućnosti i trener ŽOK Podgorica, te bivši selektor ženske reprezentacije) i Vuka Medenicu, bivšeg korektora Luke Bar i Budvanske rivijere, sada internacionalca u Grčkoj, sa 2:0 (21:14, 21:16).

Minić i Pješčić su, sa druge strane, u polufinalu bili bolji od sprskog para, igrača i trenera Obilića, Gorana Lečića i Petra Živkovića sa 2:0 (21:19, 21:18).

Inače, turnir je otvoren revijalnom utakmicom mješovitih parova između Minića i Andree Laković (bivše prvotimke Luke Bar i sada članice švajcarskog prvoligaša Pauerkats) sa jedne i Pješčića i reprezentativke Jovane Cvijović (bivša prvotimka Galeba, sada igračica Pančeva) sa druge strane.

Uoči finala, odigran je još jedan revijalni meč mješovitih parova između Andree Laković i Aleksandra Minića i Jelene Cvijović i Petra Ostojića, jednog od osnivača i predsjednik NVU Buket MNE, nekadašnjeg odbojkaša Budućnosti.

"Mnoštvo atraktivnih poteza na radost i zadovoljstvo svih prisutnih stavilo je rezultat u drugi plan. Ostojić se još jednom pokazao kao pravi šuomen i sa dosta lijepih poteza podsjetio na svoje najbolje odbojkaške dane. Andrea Laković i Jovana Cvijić su pokazale da bi u budućnosti mogle da budu najbolji reprezent ženske odbojke na pijesku u Crnoj Gori. NVU Buket MNE je uspješno organizovao peti turnir u odbojci na pijesku i na taj način nastavio realizaciju projekta »Raširimo Mrežu« čiji je cilj afirmacija i promocija odbojke na pijesku u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju NVU Buket MNE iz Bara.

Rezultati grupne faze:

Goran Lečić/Petar Živković - Petar Ostojić/Petar Stijović 1:0 (21-18)

Aleksandar Minić/Nikola Pješčić - Veselin-Baća Đurović/Vuk Medenica 1:0 (21:15)

Simo Dabović/Blažo Dobrković - Goran Lečić/Petar Živković 1:0 (21:16)

Petar Ostojić/Petar Stijović - Aleksandar Minić/Nikola Pješčić 0:1 (15:21)

Aleksandar Minić/Nikola Pješčić - Simo Dabović /Blažo Dobrković 1:0 (27:25)

Veselin-Baća Đurović/Vuk Medenica - Petar Ostojić/Petar Stijović 1:0 (21:18)

Simo Dabović/Blažo Dobrković - Veselin-Baća Đurović/Vuk Medenica 1:0 (21:15)

Goran Lečić/Petar Živković - Aleksandar Minić/Nikola Pješčić 0:1(15:21)

Simo Dabović /Blažo Dobrković - Petar Ostojić/Petar Stijović 1:0 (21:17)

Veselin-Baća Đurović/Vuk Medenica - Goran Lečić/Petar Živković 1:0 (21:18)

Bonus video: