Miljan Mugoša uslovno osuđen na 6 mjeseci, Jovović oslobođen optužbe

Sudija nije prihvatila odbranu Miljana Mugoše da je postupao u nužnoj odbrani kako bi zaštitio oca
193 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 13:01h

Glavni urednik “Vijesti” Mihailo Jovović oslobođen je optužbe da je u incidentu 5. avgusta 2009. ispred nekadašnjeg lokala "Art" na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog nanio povrede vozaču gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, Draganu Radonjiću.

Sudija Osnovnog suda Nada Rabrenović za nanošenje teške tjelesne povrede Jovoviću osudila je sina gradonačelnika Miljana Mugošu na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora.

Ona je u obrazloženju presude navela da nema dokaza da je Jovović udario Radonjića.

U prilog troj tvrdnji pozvala se na različite iskaze Radonjića tokom istražnog postupka i na sudu posebno navodeći da je on na glavnom pretresu izjavio da se ne sjeća kako ga je Jovović udarao.

Mihailo Jovović

"Tri godine laži da bi se zaštitili moćnik i njegov sin">>>

Sudija Rabrenović je takođe rekla da su nalazi vještaka porušili konstrukciju vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić koja je Jovovića prvo teretila za tešku, a zatim za lakšu tjelesnu povredu.

Obrazlažući kaznu za mlađeg Mugošu sudija Rabrenović je navela da je uzela u obzir olakšavajuće okolnosti da je priznao krivično djelo na glavnom pretresu, da nije ranije osuđivan, kao i njegove porodične prilike.

Miljan Mugoša

Istakla je da nije prihvatila odbranu Miljana Mugoše da je postupao u nužnoj odbrani kako bi zaštitio oca.

Do incidenta je došlo 5. avgusta, 2009. nakon što je fotoreporter “Vijesti” Boris Pejović pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil prvog čovjeka Podgorice.

Video: Zoran Bojović

Galerija

Bonus video: