Jedva čekam da probijemo led

"Jedva čekamo da sve počne, da prođe sva ta euforija oko ceremonije otvaranja", kaže 25-godišnja Beranka.
3 komentar(a)
Sonja Barjaktarović, Foto: Zoran Đurić
Sonja Barjaktarović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.07.2012. 11:03h

Pakleni podgorički dani uskoro će biti prošlost. Za dva dana, najbolje crnogorske rukometašice sješće u avion „Montenegroerlajnsa” i čarter letom se zaputiti ka mjestu koje će od 27. jula do 12. avgusta biti ne samo centar svjetskog sporta, već i centar svijeta - London.

U prijestonici Ujedinjenog Kraljevstva čeka ih znatno prijatnija temperatura, ali i mnogo veća „frka”. Više neće biti rada u potpunom miru, što je odgovaralo Draganu Adžiću i njegovim izabranicama, jer počinju 30. Olimpijske igre...

Među 33 crnogorskih sportista koji će u petak prošetati Olimpijskim stadionom u Stratfordu u kombinacijama bež, crvene i bijele boje, biće i Sonja Barjaktarović.

Golmanka Crne Gore, jedna od najboljih u timu koji je u maju na dominantan način osvojio 1. mjesto na kvalifikacionom turniru u Lionu, poručuje da je nestrpljiva pred početak planetarnog spektakla.

"Jedva čekamo da sve počne, da prođe sva ta euforija oko ceremonije otvaranja. Nestrpljive smo da probijemo led, da odigramo prvu utakmicu sa Velikom Britanijom, jer, kao što je poznato, nismo imale pripremne mečeve", kaže 25-godišnja Beranka.

Upravo po činjenici da su odradile kompletne pripreme, a da nisu odigrale nijednu utakmicu, „crvene” će biti jedna od najspecifičnijih reprezentacija u Londonu. Barjaktarovićeva, međutim, uvjerava da to neće biti minus, jer je ekipa odavno uigrana...

"Mislim da to neće biti problem. Igramo između sebe, „koljemo” se kao da je prava utakmica i uvjerena sam da će sve biti dobro. Hvala bogu, i zdravstveni bilten je odličan, niko nije iskakao iz ritma".

Da li vam problem predstavlja velika vrućina u Podgorici?

"Bilo je teško, ali smo znale za šta se spremamo. Zbog toga smo sve odrađivale na pravi način".

Koliko može rukometna reprezentacija Crne Gore u Londonu?

"Ne bih unaprijed ništa da pričam. Idemo stepenik po stepenik, prva utakmica sa Velikom Britanijom je sada najvažnija za nas. Cilj je već ostvaren plasmanom na Olimpijske igre, a svaka pobjeda bi bila uspjeh", istakla je Barjaktarovićeva, uz napomenu da je euforija sve veća kako se bliži početak Olimpijskih igara...

Rostov želi titulu u Rusiji

Nakon 11 godina provedenih u Podgorici, Sonja Barjaktarović je odlučila da promijeni klub. Iz Budućnosti, sa kojom je osvojila Ligu šampiona, otišla je u redove viceprvaka Rusije, Rostova, koji će igrati kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko takmičenje.

Neće joj, naravno, biti lako da se navikne na život u drugom gradu, drugoj zemlji, drugoj kulturi...

"Biće sigurno teško. Budućnost je moj drugi klub u životu, gdje su me svi odlično prihvatili, ali je bilo vrijeme da promijenim sredinu. Željela sam da budem na većem nivou kada je moj lični učinak u pitanju, da jednostavno pronađem sebe", kaže djevojka koja je nekoliko posljednjih sezona uglavnom bila drugi izbor u Budućnosti.

Ruski tim će se za ulazak u Ligu šampiona boriti sa rumunskim Žolidonom iz Kluža, srpskim Zaječarom i turskom Muratpašom. Mjesta u eliti ima samo za jedan tim.

"Iskreno, još ne znam dobro kakvu ćemo ekipu imati. Neke djevojke sam vidjela na treningu, tako da ne mogu ništa unaprijed da pričam. Vidim da je ljudima iz uprave bitno da se domognu Lige šampiona, da se spremaju za to. Rostov je dvije godine gubio u finalu plej-ofa od Dinama iz Volgograda, tako da je ove sezone glavni cilj titula u Rusiji", zaključila je Sonja Barjaktarović.

Bonus video: