Nadal: Razočaran sam što ne nastupam u Londonu

"Moje emocije i moj san da se takmičim na Olimpijadi bio je veći nego ikada i zbog toga sam strašno razočaran", rekao Španac
1 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.07.2012. 13:02h

Odluka da zbog povrede koljena ne nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu, stavili su Rafaela Nadala u centar sportske javnosti u Španiji.

On je trebalo da nosi zastavu svoje zemlje na ceremoniji otvaranja, ali su problemi sa koljenom bili jači od želje da brani zlato osvojeno prije četiri godine u Pekingu.

"Nikad ne znaš da li se mogućnost da nosiš zastavu svoje zemlje na otvaranju dobija samo jednom u životu ili ne. Sve što mogu da kažem jeste da sam uradio koliko sam mogao da bude u Londonu, ali nisam uspio. Moje emocije i moj san da se takmičim na Olimpijadi bio je veći nego ikada i zbog toga sam strašno razočaran. Kada sam morao da donesem ovakvu odluka, bila je to najteži trenutak u mojoj karijeri. Mislio sam da se to neće dogoditi, ali u posljednjih šest, sedam dana koljeno nije bilo bolje”, rekao je Nadal u intervjuu „Rojtersu”.

Treći teniser svijeta ne želi da licitira sa datumom povratka na teren.

Nakon Olimpijskih igara, prvi turnir je Toronto Masters, koje počinje 6. avgusta.

"Pokušaću da bude spreman za sezonu na američkom tlu, ali nikad se ne zna. Ako koljeno bude bolje, igraću u Torontu, u suprotnom neću da žurim. Ne želim da pogoršam povredu i da potom pauzira dugo. Vratiću se na teren kada mi koljena kaže da sam spreman da se takmičim”, zaključio je Nadal.

Bonus video: