Radojičić: Veliko zadovoljstvo je biti učesnik Olimpijskih igara

"Moje veliko zadovoljstvo je što ću zajedno sa ženskom rukometnom reprezentacijom i ostalim sportistima biti učesnik Olimpijskih igara", kaže za “Vijesti” Radojičić
0 komentar(a)
Zoran Radojičić, Foto: Zoran Đurić
Zoran Radojičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.07.2012. 11:06h

Iako se o tome, praktično, ne govori (nije bilo riječi na zvaničnom ispraćaju koji je u Vili Gorica u petak veče organizovao Crnogorski olimpijski komitet), osim 33 sportista, članova stručnih štabova, delegacije Crnogorskog olimpijskog komiteta, Crnu Goru će na Olimpijskim igrama predstavljati i dvoje službenih lica – vaterpolo sudija Mario Brguljan, te predsjednik Skupštine Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić, koji će na rukometnom turniru obavljati funkciju predsjednika drugostepene disciplinske komisije.

"Moje veliko zadovoljstvo je što ću zajedno sa ženskom rukometnom reprezentacijom i ostalim sportistima biti učesnik Olimpijskih igara", kaže za “Vijesti” Radojičić, koga je za predsjednika drugostepene disciplinske komisije u Londonu početkom februara ove godine imenovao Izvršni komitet Svjetske rukometne federacije.

Radojičić će na OI obavljati istu ulogu kao na Svjetskom prvenstvu za žene u Brazilu, u decembru prošle godine.

"Ovo je, očigledno, godina rukometa u Crnoj Gori. Osvajanjem Lige šampiona Budućnost u ženskoj konkurenciji, plasman ženske reprezentacije na Olimpijske igre i fantastična pobjeda muške reprezentacije u baražu sa Švedskom i plasman na Svjetsko prvenstvo zasluga su prije svega sportista, ali i Saveza", dodaje Radojičić, koji je bio posljednji predsjednik Rukometnog saveza Srbije i Crne Gore, te prvi predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore u nezavisnoj Crnoj Gori.

Radojičić je igrao za Sutjesku i Budućnost, bio je osnivač i trener Mornara, sa kojim je 1995. godine izborio plasman na evropsku scenu, prvi put u istoriji muškog crnogorskog rukometa. Bio selektor kadetske reprezentacje Jugoslavije.

Od 23. maja 2009. godine je član Izvršnog komiteta Mediteranske rukometne konfederacije, dok je 5. juna iste godine na Kongresu u Kairu izabran za predsjednika Arbitražnog suda Svjetske rukometne federacije.

U izboru sportskih novinara, 1995. godine je izabran za trenera godine u Crnoj Gori.

"To smatram svojom najslađom pobjedom van terena, jer sam sa novinarima „ratovao“ isto kao sa protivnicima. Ipak su priznali da sam u toj godini bio najbolji", u svom stilu je zaključio Radojičić.

Bonus video: