Žabljak: Koristio nepažnju prodavačica, pa im krao novčanike?

U toku je i provjera njegovog identiteta kao i prikupljanje podataka kakvu je ulogu u ovim krađama imao Ilijaz Piranić
0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 19.07.2012. 19:41h

Taksista iz Podgorice Ilijaz Piranić i njegov saputnik koji nije imao dokumenata, a policiji se predstavio kao Ismet Krasnići iz Peći privedeni su u žabljačku policiju oko 19 časova po prijavi je vlasnica prodavnice kod autobuske stanice Ivanke Žugić.

U svojoj prijavi ona je navela da joj je ukraden lični novčanik koji je držala iza pulta.

Opisala je da je u prodavnicu kao mušterija jeden od njih i zatražio neke artikle a onda, dok je ona tu robu tražila po rafovima, ukrao joj je novčanik sa izvjesnom sumom novca i dokumentima, potom sjeo u taksi koji ga je čekao neposredno ispred prodavnice.

Na isti način, takođe iza pulta, ukradeni su novčanici Milijane Pavlović u zakupljenom prostoru tržnog centra, a potom i novčanik Borke Dedeić, vlasnice prodavnice mješovite robe.

Kao u scenama iz akcionih filmova, žabljačka policija je oko 17 časova, uz korišćenje svjetlosnih i signalnih uređaja, na desetak kilometara magistralnog puta prema Nikšiću, stigla i, prepriječivši put, zaustavila taksi vozilo marke Volkswagen PG BC 873 u kome su se nalazila ta lica koja su u međuvremenu iz novčanika prisvojili novac, ukupno oko 600 eura a ostalo na nekoliko mjesta odbacili što je policija kasnije pronašla.

Policija sumnja da je lice koje se predstavilo kao Ismet Krasnići izvršilac ovih djela. U toku je i provjera njegovog identiteta kao i prikupljanje podataka kakvu je ulogu u ovim krađama imao Ilijaz Piranić.

Bonus video: