Crnogorski bokseri: Nevjerovatna stopa neporaženosti

“Paradoks je ogromna stopa neporaženosti, pošto čak šestorica od njih ne znaju za neuspjeh u profesionalniom ringu"...
1389 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 12:13h

Crnogorski profesionalni bokseri su pravi ambasadori svoje zemlje. Da je tako, dovoljno je otvoriti stranice njemačkog Figosporta, koji ispod zastave Crne Gore daju sportske karte šestorice crnogorskih boksera.

Novinar Morten Kenig je u uvodniku napisao:

“Crna Gora je mala jadranska zemlja sa svega 625.000 stanovnika i ima čak deset profesionalnih boksera. Paradoks je ogromna stopa neporaženosti, pošto čak šestorica od njih ne znaju za neuspjeh u profesionalniom ringu. Talenat, nikako drugačije se ne mogu objasniti rezultati boksera koji dolaze iz te zemlje".

Dejan Zlatičanin (skor u lakoj kategroiji, 15-0-0, 11 nokautom), je 28-godišnji ljevak i jedan od najtalentovanijih evropskih boksera lake kategorije. Uz solidnu tehniku, ovog Podgoričanina karakteriše odlična borba sa distance i udarac, koji od rivala odzvanja kao da dolazi iz kutije.

Prvak je Mediterana i vlasnik internacionalnog WBC pojasa koji će braniti 24. jula protiv Uzbekistanca Bahroma Pajozova, a pobjeda bi mu garantovala napad na svjetsku titulu koju drži Antonio de Marko.

Sjekloća

Nikola Sjekloća (supersrednja 24-0-0), poznat je njemačkoj publici zbog iznenađujuće pobjede prošle godine nad Korenom Gevorom u Gepingenu.

Fantastičan manevar, brze kretnje i pesnice su odlika ovog 34-godišnjeg Budvanina, koji mora biti ponosan kada pogleda šta je ostavio iza sebe. Vlasnik je Mediteranske i internacionalne WBC titule.

Predrag Radošević (srednja, 26-0-0) je 27-godišnji Podgoričanin kojem je svejedno da li boksuje u Austriji, Hrvatskoj, Bosni.., njegova ruka je pobjednički podignuta.

Sjajna tehnika odlikuje ovog borca, koji je osvajao mnogo naslova, poput šampiona WBC do 23 godine, silver internacional u WBC -u, dok je sada u posjedu internacionalnog pojasa IBF-a. U Berlinu se 6. oktobra očekuje njegov meč i naš savjet je - ne propustite!

Radošević

Milorad Žižić (srednja, 6-0-0) je tek na početku i 22. septembar će biti pravi test za njega.

Rival će mu u rodnom Nikšiću biti Mamadu Tijam, i ukoliko pobijedi, onda će tek napredovati na listama.

Tijam je čak 46 puta slavio nokautom, a devet puta je izgubio prekidom, od kojih su posebno bili teški nokauti od Feliksa Trinidada i Endija Lija.

Žižić

I Mićko voli fajtersku borbu, pa je spektakl zagarantovan.

Goran Gogić (teška, 14 - 4 - 2) je rođen u Pljevljima, ima 32 godine i ogroman broj navijača u Njemačkoj, koje je očarao borbama sa Pedrom Kerionom i nevjerovatno snažnim Cise Salifom.

Gogić je pristojan čovjek, pravi sportista sa izuzetno lijepim i zabavnim stilom.

Gogić

Zvjezdan Vidaković (lakoteška, 5-0- 0) voli za sebe da kaže da je gladijator. Fantastični refleksi mu to i dozvoljavaju u kombinaciji sa strahovitim krošeom i brzim pesnicama.

Ovaj Novljanin ring doživljava kao zabavu i njegove su borbe poput predstava, ali u kojima ponekad zaboravi na rad nogu.

Ostaje da se vidi koliko njegov talenat vrijedi u sudaru sa vrhunskim bokserima.

Galerija

Bonus video: