Opet gore Crna poda, stiže pomoć iz Hrvatske

Vlada Hrvatske je danas donijela odluku o upućivanju dva vojna helikoptera u Crnu Gori koji će pomagati u gašenju požara
82 pregleda 18 komentar(a)
Pljevlja, požar, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, požar, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 15.07.2012. 20:21h

Požari ne prestaju. Danas je gorjelo u pljevaljskom selu Premćane, u žabljačkom kraju, a opet se razbuktao i požar na Crnim podama.

Požar na Crnim podama ponovo se razbuktao u minula dva sata zbog pojačanog vjetra. Avioni zbog vjetra nijesu u mogućnosti da gase požar iz vazduha.

Požar se širi prema Mojkovcu i selu Bistrica, a prema riječima gradonačelnika Mojkovca Dejana Medojevića požar prema procjenama zahvata oko 50 hektara šume.

Požar na Crnim podama se širi, buknulo i na Prošćenskim planinama >>>

Pet kuća Vojinovića i više pomoćnih objekata izgorjelo je danas u velikom požaru u pljevaljskom selu Premćane, potvrdio je "Vijestima" crnogorski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević, koji sa sa svojim pomoćnikom Igorom Golubovićem, nalazi na terenu.

Pljevlja: Izgorjelo pet kuća i pomoćni objekti >>>

Požar koji je oko 13 sati zahvatio dio imovine Mare Šljivančanin iz Njegovuđe je lokalizovan zahvaljujući reakciji žabljačkih vatrogasaca, te velikom broju pripadnika policije i građanima. Vatra je prijetila i grčkoj pilani, koju od imanja Šljivačnanina dijeli samo betonska ograda.

Tek što su lokalizovali požar na Njegovuđi, cjelokupni sastav vatrogasne jedinice iz Žabljaka sa dva vozila otišao je u selo Mala Crna Gora odakle je policiji stigla prijava o požaru.

Nakon Njegovuđe, žabljački vatrogasci u Maloj Crnoj Gori >>>

Vlada Hrvatske je danas, na telefonskoj sjednici, donijela odluku o upućivanju dva vojna helikoptera u Crnu Gori koji će pomagati u gašenju požara.

Kako je objavljeno na sajtu hrvatske Vlade, u Crnu Goru će biti poslate i dvije posade od ukupno osam pripadnika Oružanih snaga Hrvatske, prenosi Mina.

Bonus video: