Biser iz Tare

Rakočević je tri godine mlađa od konkurencije u Beogradu, a kuglu je za bronzu bacila na 13,84 metra
0 komentar(a)
Kristina Rakočević, Foto: Atletski savez
Kristina Rakočević, Foto: Atletski savez
Ažurirano: 15.07.2012. 13:01h

Mojkovčanka Kristina Rakočević osvojila je bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore u Beogradu, gdje je jedinom medaljom osvjetlala obraz crnogorske atletike. Ništa čudno, reklo bi se, pogotovo ako se zna sa kakvim elanom se radi u najboljem crnogorskom atletskom klubu, AK Tara iz Mojkovca.

Ali,e u podatak da je Rakočević osvojila treće mjesto u konkurenciji 11 zemalja, sa samo 14 godina, onda napori njenog trenera Marka Ristića dobijaju dodatnu dimenziju. Rakočević je tri godine mlađa od konkurencije u Beogradu, a kuglu je za bronzu bacila na 13,84 metra.

U Beogradu je nastupilo 250 atletičara u 14 disciplina, a najbolje rezultate od crnogorskih takmičara imali su Ristićevi atletičari, Milici Vukadinović je za malo izmakla medalja, pošto je disk bacila 45,75 metara i osvojila je četvrto mjesto. U bacanju koplja Marija Bogavac je bila peta sa daljinom od 38,34 metra.

Peti je sa ličnim rekordom bio i Nikola Pešić iz AK Draževina, koji je bacio kuglu na 16,49 metara. Odlična je bila, i Nikšićanka Lidija Todorović sa četvrtim mjestom i rekordom Crne Gore na 2.000 metara stipl za mlađe juniorke, 7:30,06 minuta.

"Rakočević je napravila sjajan uspjeh za našu reprezentaciju, pogotovo ako se zna u kakvoj je konkurenciji izvojevana bronza. Hrvatska je svjetska sila u bacačkim disciplinama, a mi smo pokazali mogućnost da budemo konkurentni uz kvalitetan rad. Pogotovo se to odnosi na školu Marka Ristića, koja ima takmičarke za budućnost", kazao je Gojko Banjević, potpredsjednik Atletskog saveza Crne Gore.

I naš najbolji atletičar, učesnik Olimpijskih igara, Danijel Furtula je član AK Tara, koji je, gle paradoksa, od novca predviđenog za razvoj sporta od igara na sreću, dobio manje od desetine traženog iznosa za prošlu godinu!

Bonus video: