Privatno obezbjeđenje šutiralo policajca u civilu

Ćaćić je nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja Tivat, prebačen prvo u kotorsku, a potom i specijalnu bolnicu Risan gdje se oporavljao nekoliko dana
316 pregleda 0 komentar(a)
trajekt, Foto: Siniša Luković
trajekt, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.07.2012. 14:03h

Policajac iz Područne jedinice u Tivtu Radoje Ćaćić zadobio je teže tjelesne povrede u incidentu koji se dogodio u subotu 7. jula oko 15.30 sati na trajektnom pristaništu u Lepetanima. Ćaćića, koji je bio u civilu, napala su i izudarala dvojica pripadnika privatne zaštitarske firme „Security Guard Montenegro“ koju ljeti angažuje kompanija „Pomorski saobraćaj“ da održava red u trajektnim pristaništima Lepetane i Kamenari, gdje pristaju brodovi te firme.

"U subotu sam oko 15.30 sati privatnim automobilom došao u Lepetane i zaustavio se na trenutak na platou pristaništa da prihvatim snahu koja je dolazila trajektom iz Kamenara. Odmah mi je prišao jedan od pripadnika obezbjeđenja i drsko mi saopštio da ne mogu tu da ostavim kola, što ja nisam ni namjeravao da učinim. Počeo je da udara nogama i rukama po mom automobilu, na što sam ga upozorio da to ne radi, ali je on nastavio da lupa po kolima.

Tada sam izašao iz auta i rekao da sam policajac, te da se on ne može tako ponašati ni prema meni ni prema bilo kojem drugom građaninu, i da ću ga privesti u stanicu policije. Dok sam to govorio, prišao mi je sa leđa njegov kolega-drugi pripadnik obezbjeđenja i udario me pesnicom u potiljak od čega sam odmah pao na zemlju", pričao je Ćaćić.

On je dodao da su kada je pao nastavili da ga udaraju i šutiraju nogama.

Jedan od napadača na policajca je kažnjen sa 500, a drugi 200 eura. Obojica su navodno, u međuvremenu i suspendovani

On je dodao da je po njegovoj prijavi, na lice mjesta izašla patrola tivatske policije, napravila zapisnik i uzela izjave od aktera, te da su prema njegovim saznanjima, u međuvremenu dvojica napadača novčano kažnjeni od prekršajnog sudije u Kotoru.

Ćaćić je nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja Tivat, prebačen prvo u kotorsku, a potom i specijalnu bolnicu Risan gdje se oporavljao nekoliko dana

Ćaćić je nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja Tivat, prebačen prvo u kotorsku, a potom i specijalnu bolnicu Risan gdje se oporavljao nekoliko dana. Ljekari su konstatovali da je tivatski policajac zadobio povrede u predjelu glave, kičme i da mu je povrijeđen lijevi kuk.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon napada policiji se javilo i još nekoliko građana Tivta žaleći se na neprijatnosti koje su doživjeli od pripadnika privatnog obezbjeđenja na trajektnom pristaništu Lepetane.

Ćaćić: Podnijeću prijavu

"Vijesti“ su prije dva dana Upravi policije uputile nekoliko pitanja o ovom događaju, tražeći između ostaloga i informaciju o identitetu napadača na policijskog službenika Ćaćića, kao i informaciju što je Uprava policije tim povodom preduzela u cilju njihovog sankcionisanja, ali do zaključenja ovog broja „Vijesti“ na njih nismo dobili odgovore.

"U svakom slučaju, ja ću lično preko svog advokata, podnijeti krivičnu prijavu protiv napadača, kao i firmi „Security Guard Montenegro“ iz Podgorice i „Pomorski saobraćaj“ Kamenari za koje su oni radili u vrijeme kada su me napali i teko povrijedili”, rekao je „Vijestima“ Ćaćić koji je otpušten iz bolnice i trenutno se oporavlja u svom domu u Tivtu.

Bonus video: