DEVET U ŽENSKOJ LIGI

Samo pet klubova u Prvoj muškoj odbojkaškoj ligi

Prijavu su poslali šampion Budvanska rivijera, Budućnost, Jedinstvo, Mornar i Ibar, s tim da su Budućnost, Mornar i Ibar uslovno prijavljeni, jer prema Savezu imaju zaostala dugovanja
3 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.07.2012. 22:26h

Ako ne bude naknadnih odustajanja ili prijavljivanja, Prva liga za odbojkaše u narednoj sezoni brojaće svega pet klubova, tri manje nego prošle sezone, dok će kod dama u eliti biti devet (kao i lani).

Toliko klubova se, naime, prijavilo u roku koji je 5. juna bio dogovoren na sastanku klubova i predstavnika Odbojkaških saveza Crne Gore.

Kod muškaraca, prijavu su poslali šampion Budvanska rivijera, Budućnost, Jedinstvo, Mornar i Ibar, s tim da su Budućnost, Mornar i Ibar uslovno prijavljeni, jer prema Savezu imaju zaostala finansijska dugovanja.

U odnosu na prošlu sezonu, nema, dakle, Studentskog centra, trećeplasirane ekipe iz proteklih godina, koja je nekoliko godina unazad iznjedrila kadetske, juniorske i seniorske reprezentativce, kao ni dva nikšićka kluba, Sutjeske i Volej stara, koji su još tokom prošle sezone istupili iz takmičenja.

Kod dama je sastav isti kao prošle sezone, pošto su prijave poslali šampion Budućnost Zetatrans, Luka Bar, Gimnazijalac, Galeb, Morača, Herceg Novi, Budva, Rudar i Nikšić, s tim da su prijave Budućnosti, Budve, Rudara i Nikšića uslovne, zbog duga prema Savezu.

Nakon godine pauze, iduće sezone će ponovo biti i Druge ženske lige, pošto su se prijavili Gorštak, Jedinstvo, Ibar (uslovno zbog duga), Rudar 2, Lovćen, Morača 2 i Galeb 2.

Sve to dovoljno govori o stanju naše muške klupske odbojke.

"Što se tiče takmičarskih organa, ovo je konačan spisak. Ti klubovi su se prijavili u roku koji je dogovoren, sačekali smo i nekoliko dana iza toga, ali nijesmo dobili nove prijave. Da li će, eventualno, kasnije doći do promjene broja učesnika, o tome će odlučivati drugi organi Saveza, Predsjedništvo ili Skupština", kazao je “Vijestima” Rajko Tijanić, komesar za takmičenje OSCG, i dodao da ukupan dug klubova prema Savezu iznosi oko 4.000 eura.

Konačan spisak učesnika, propozicije takmičenja i odgovarajuća akta za narednu sezonu (koja bi trebalo da startuje sredinom oktobra) biće usvojena na Skupštini OSCG, koja treba da se održi do kraja avgusta.

Skupština će imati i izborni karakter, jer će se birati novi predsjednik i novi članovi predsjedništva OSCG. Kakos u “Vijesti” već najavile, Cvetko-Bule Pajković naslijediće Dragana Marovića, koji je 11. juna podnio ostavku.

Preporučujemo za Vas