Dabović i Dobrković osvojili i Ulcinj

Dabović i Dobrković su u finalu, nakon velike borbe, savladali Predraga Ćorluku i Vojina Ćaćića sa 2:1 u setovima (26:24, 24:26, 15:12).
0 komentar(a)
Čedo Grabovica i Simo Dabović, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Čedo Grabovica i Simo Dabović, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 09.07.2012. 21:52h

Nakon Sutomora, reprezentativni tehničar Simo Dabović, dugogodišnji član Budvanske rivijere, i Blažo Dobrković, trener mlađih ŽOK Luka Bar, bivši član Mornara Luka Bar i subotičkog Spartaka, u nedjelju su “osvojili” i Ulcinj – barski tandem je osvojio prvo mjesto na trećem iz serije međunarodnog Open turnira u bič voleju (odbojka na plaži), u organizaciji Odbojkaskog saveza Crne Gore, uz tehničku asistenciju Buket Mne iz Bara, Asocijacije za razvoj i promociju turizma u Crnoj Gori.

U konkurenciji osam parova na plaži “MCM Beach”, Dabović i Dobrković su u finalu, nakon velike borbe, uz mnoštvo atraktivnih poteza na radost i zadovoljstvo publike, savladali Predraga Ćorluku (pomoćni trener Budvanske rivijere) i Vojina Ćaćića (primač Budvanske rivijere) sa 2:1 u setovima (26:24, 24:26, 15:12).

Dabović i Dobrković su u polufinalu, u koje su se direktno plasirali nakon grupne faze, bili bolji od pobjednika drugog turnira u Buljarici, Aleksandra Minića i Nikola Masoničića sa 2:0 (21:16, 21:15). Minić i Masoničić su prije toga u četvrtfinalu bili bolji od mladih prvotimaca Budućnosti, Marka Vukašinovića i Andreja Bojića (21:12)

Nakon što su u četvrtfinalu eliminisali Vlada Vučetića i Petra Gošovića (21:10), Ćorluka i Ćaćić su u drugom polufinalu savladali Nikolu Pješčića i Krševana Sorića (direktno su ušli u polufinale) sa 2:1 (21:19, 16:21, 15:7).

Na kraju turnira u Ulcinju, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore Slobodan Kovačević se prigodnim poklonom zahvalio Hrvatu Krševanu Soriću na doprinosu u razvoju i promociji odbojke na pijesku u Crnoj Gori.

Turnir u Ulcinju bio je, ujedno, i izborni za Balkansko prvenstvo u odbojci na pijesku do 23 godine, koje se od 12. do 15. jula održava u Makedoniji.

Crnu Goru će na ovom šampionatu predstavljati talentovani par, Ognjen Betić (junior OK Budućnost i juniorski reprezentativac Crne Gore) i Blažo Džankić, prvotimac Ok Studenski centar i libero kadetske reprezentacije Crne Gore.

Na istom prvenstvu u ulozi tehničkog delegata Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA) će biti Nikola Pješčić.

Rezultati grupne faze:

Simo Dabović/Blažo Dobrković – Marko Vukašinović/Andrej Bojić 21:14

Nikola Pješčić/Krševan Sorić - Veselin Baća Đurović/Čedo Grabovica 21:6

Aleksandar Minić/Nikola Masoničić – Vlado Vučetić/Petar Gošović 21:16

Predrag Ćorluka/Vojin Ćaćić – Ognjen Betić/Blažo Džankić 21:13

Minić Aleksandar/Masoničić - Veselin Baća Đurović/Čedo Grabovica 21:14

Pješčić Nikola/Krševan Sorić - Vlado Vučetić/Petar Gošović 21:8

Predrag Ćorluka/Vojin Ćaćić - Marko Vukašinović/Andrej Bojić 21:11

Simo Dabović/Blažo Dobrković - Ognjen Betić/Blažo Džankić 21:14

Pješčić Nikola/Krševan Sorić - Aleksandar Minić/Nikola Masoničić 21:18

Veselin Baća Đurović/Čedo Grabovica - Vlado Vučetić/Petar Gošović 15:21

Simo Dabović/Blažo Dobrković - Predrag Ćorluka/Vojin Ćaćić 22:20

Marko Vukašinović/Andrej Bojić - Ognjen Betić/Blažo Džankić 21:19

Predrag Ćorluka/Vojin Ćaćić - Vlado Vučetić/Petar Gošović 21:10

Bonus video: