Smit: Mislio sam da Lebron traži tajm aut; Lebron: Otkud znam šta je mislio

"Pokušavao sam da napravim prostor za šut. Pogledao sam Lebrona, mislio sam da pokušaa da pozove tajm-aut, pa sam samo stao. Utakmica je onda bila gotova", objasnio je Smit
63 pregleda 1 komentar(a)
nba, Foto: Reuters
nba, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2018. 08:04h

Klivlend je bio blizu brejka na startu finala plej-ofa NBA lige, imao bacanja za pobjedu, ofanzivni skok manje od pet sekundi prije kraja, ali je prvo Džordž Hil promašio kod rezultata 107:107, da bi Džej Ar Smit napravio nešto o čemu će se dugo pričati.

Umjesto da nakon uhavećene lopte krene na koš i pokuša da riješi meč, on se izvukao iz reketa i upropastio šansu...

"Pokušavao sam da napravim prostor za šut. Pogledao sam Lebrona, mislio sam da pokušaa da pozove tajm-aut, pa sam samo stao. Utakmica je onda bila gotova", objasnio je Smit.

U produžecima je Golden stejt bio dominantan, slavio 124:114 i poveo 1-0 u seriji.

Naravno, o Smitovom potezu se piše i priča više nego o 51 poenu Lebrona Džejmsa, sjajnom otvaranju finala. Prije nego što je Smit objasnio šta je mislio i uradio, Džejms je održao vrlo neobičnu pres konferenciju, koju je napustio nakon petog pitanja:

Novinar je insistirao da Lebron objasni situaciju u posljednjem napadu.

"Ja sam znao da je izjednačeno. Zaostajali smo jedan, Hil je pogodio prvo bacanje. Uhvatili smo loptu i mislio sam da smo svi svjesni šta se dešava. To je moja verzija. Ne znam šta je Džej Ar mislio. Ne shvatam šta hoćete da me pitate", rekao je, između ostalog, Džejms, a nakon pitanja da li on misli da je Smit znao rezultat, ustao sa stolice i napustio salu.

Bonus video: