Pomorac iz Kotora uhapšen u Holandiji sa 15 kg kokaina

Prema nezvaničnim saznanjima, crnogorska policija obaviještena o hapšenju Markovića
65 pregleda 17 komentar(a)
kokain, Foto: Primehealthchannel.com
kokain, Foto: Primehealthchannel.com
Ažurirano: 30.06.2012. 09:24h

Pomorac iz Kotora Milan Marković uhapšen je nedavno u jednoj holandskoj luci sa 15 kilograma kokaina, koji je bio namijenjen za narko-tržište Zapadne Evrope, saznaju Dnevne novine.

Prema nezvaničnim informacijama, Marković se nalazi u pritvoru i čeka suđenje u toj zemlji.

List piše da je, prema nezvaničnim saznanjima, crnogorska policija obaviještena o tom hapšenju, ali je istovremeno bila i zatečena, jer joj ime osumnjičenog iz operativnih evidencija od ranije nije bilo poznato.

Holandske luke primamljive za šverc

Luke u Holandiji, iako su dio zone Evropske unije i podliježu posebnim mjerama kontrole, veoma su primamljive za međunarodni šverc kokaina, koji je zbog načina distribucije i visoke cijene, u fokusu pažnje svih nacionalnih i međunarodnih policija.

Razlog je najbliža vodena putanja do platežnog tržišta Zapadne Evrope za koje je namijenjeno, ali i zbog velike frekvencije teretnih brodova u tim lukama, u kojima se pregledi kontejnera uglavnom vrše prema procjeni rizika.

Ovo je drugi slučaj hapšenja crnogorskih pomoraca u inostranim lukama u posljednjih pola godine. Krajem prošle godine u Španiji je, u okviru akcije "Veliki prasak" uhapšen Božidar Martinović sa 36 kilograma kokaina.

Bonus video: