Danilovgrad: 19-godišnjak čuvao arsenal oružja u stanu

Policija je pronašla i pištolj „CZ“, sa kojeg je izbrisan fabrički broj, za koji se sumnja da ga je Jovanović kupio od Perića
320 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2012. 08:00h

Danilovgrađani Radoje Jovanović (19) i Nikola Perić (20) uhapšeni su prije dva dana u Danilovgradu, osumnjičeni za nedozvoljeno držanje oružja i tešku krađu.

Iz policije je saopšteno da su, rasvjetljavajući ranije počinjenu tešku krađu, tokom koje je iz kancelarije jednog Danilovgrađanina ukraden pištolj „CZ“, kalibra 9 mm, došli do sumnje da je Perić počinilac krađe.

Kriminalistička obrada pokazala je da je Perić pištolj prodao Jovanoviću.

Perić je juče, uz krivičnu prijavu, predat osnovnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Pronašli pušku, municiju, dinamit...

Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu, oni su pretresli stan i druge prostorije koje koristi Jovanović i kod njega pronašli pištolj „CZ“, sa kojeg je izbrisan fabrički broj, sa okvirom od šest metaka istog kalibra, za koji se sumnja da ga je kupio od Perića.

Osnovni sud u Danilovgradu

“Daljim pretresom Jovanovićevog stana, policija je pronašla pušku marke Benelli, oko 200 komada pištoljske i puščane municije različitih kalibara, oko 200 grama eksploziva-dinamita, oko 200 grama baruta, oko 100 inicijalnih kapisli, dvije mašine za ručnu izradu municije, dvije manje ručno pravljene eksplozivne naprave, oko 10 metara sporogorećeg štapina i nekoliko komada kapisli za eksploziv. Policija je oduzela pronađeno oružje i eksplozivne materije i oni će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar”, saopšteno je iz policije.

Nakon izvršenog pretresa, Jovanović je uhapšen i uz krivičnu prijavu predat zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Galerija

Bonus video: