Felps pokušava da dostigne ili nadmaši rezultat iz Pekinga

Najbolji plivač svijeta mogao bi čak da sruši svoj rekord, jer će na američkim kvalifikacijama učestvovati u sedam individualnih disciplina, a u Atini i Pekingu je plivao i tri štafete
187 pregleda 0 komentar(a)
Majkl Felps, Foto: Reuters
Majkl Felps, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2012. 11:42h

Majkl Felps je u Pekingu ispisao istoriju Olimpijskih igara, jer je osvojio osam zlatnih medalja.

Iako je govorio da mu nedostaje motiva, najbolji plivač svijeta mogao bi čak da sruši svoj rekord, jer će na američkim kvalifikacijama, koje se naredne sedmice održavaju u Omahi, učestvovati u sedam individualnih disciplina, a u Atini i Pekingu je plivao i tri štafete.

Metak iz Baltimora je najavio da će napustiti plivanje nakon Olimpijskih igara, a njegov oproštaj mogao bi da bude nešto što će se dovijeka pamtiti.

Felps se prijavio za pet disciplina koje je plivao i u Atini i Pekingu - 200 metara slobodno, 100 i 200 leptir, te 200 i 400 mješovito.

Takođe, njegovo ime je na listi učesnika trke na 100 metara slobodnim i 200 leđnim stilom.

Felpsu će najveći rival i na kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama biti Rajan Lohti, koji je dominirao na prošlogodišnjem SVjetskom prvenstvu u Šangaju.

U Omahi će oči svjetske javnosti biti uprte i u legendarnu, 45-godišnju Daru Tores, koja će na 50 metara slobodno pokušati da se domogne svojih šestih OI.

Bonus video: