Prvi crnogorski triatlon u subotu, prijavljeno 90 takmičara, iz sedam zemalja

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da su se za takmičenje prijavili državni prvaci Hrvatske i Srbije u triatlonu
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 12:18h

Međunarodno prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu "1. Bokeški triatlon”, biće organizovano 23. juna, u 10.30 sati, na gradskoj rivi Pine, saopšteno je Porto Montenegra.

Triatlon prvenstvo predstavlja prvo takmičenje ovakvog tipa u Crnoj Gori u najmlađem olimpijskog sportu koji danas doživljava munjevitu ekspanziju širom svijeta.

Discipline koje će biti na programu su sprint triatlon pojedinačno (plivanje 750 m, biciklo 20 km, trčanje 5 km), sprint triatlon štafete (2 ili 3 člana za svaku dionicu) i aquatlon (200 metara plivanje, 800 metara trčanje), za najmlađe učesnike od 8 do 16 godina, kao i za sve zainteresovane građane.

Do sada je prijavljeno više od 90 takmičara iz 7 zemalja, od vrhunskih profesionalaca do sportskih entuzijasta. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da su se za takmičenje prijavili državni prvaci Hrvatske i Srbije u triatlonu, Matija Lukina i Ognjen Stojanović.

Među favorite se ubrajaju i Dejan Patrčević, triatlonac svjetske klase iz Ironman serije, te predstavnici Slovenije Matija Meden, Jaroslav Kovačič i Damjan Kromar.

Organizator ovog takmičenja je triatlon klub “Tivat”, a prijatelji su Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat i Crnogorski olimpijskoi komitet. Zlatni spozor takmičenja je Porto Montenegro.

Bonus video: