Vuksanović formirao specijalne timove za rasvjetljavanje ubistava

Direktor policije je kada je preuzeo dužnost, najavio da će rasvjetljavanje ubistava, posebno starijih predmeta, biti jedan od pritorireta
92 pregleda 18 komentar(a)
bozidar vuksanovic, Foto: Savo Prelević
bozidar vuksanovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2012. 15:14h

Direktor crnogorske policije Božidar Vuksanović potvrdio je da je formiran specijalni policijski tim za rasvjetljavanje ubistava u Crnoj Gori.

Vuksanović je radiju "Antena M" kazao da je formiran tim od 40 profesionalaca kojima su dati predmeti teških , nerasvijetljenih ubistava. Oni će sedmično informisati direktora policije o rezultatima u istragama.

Direktor policije je početkom godine, kada je preuzeo dužnost, najavio da će rasvjetljavanje ubistava, posebno starijih predmeta, biti jedan od pritorireta u njegovom radu.

U Crnoj Gori ima oko 40 nerasvijetljenih ubistava.

Među njima su ubistvo vlasnika čista "Dan" Duška Jovanovića, pratioca književnika Jevrema Brkovića, Srđana Vojičića, prošlogodišnje ubistvo vlasnika hotela "Avala" i "Bjanka" Dragana Bećirovića u Budvi.

Više od deceniju nisu poznate ubice nekadašnjeg savjetnika predsjednika Crne Gore Gorana Žugića, funkcionera crnogorske tajne policije Darka Raspopovića, te vlasnika više lokala i kockarnice u Podgorici Blagote Baje Sekulića.

Policija ni danas ne zna ko je odgovoran za smrt brata i sestre Darija i Marije Šurine, koji su stradali 2003. od razorne eksplozije u Budvi u kojoj je uništena njihova porodična kuća.

Bonus video: