Alonso: Formula gubi kredibilitet

"Pobjede se maltene odlučuju u boksevima, timska strategija je izuzetno važna, a nekada su se za pobjede borili sami vozači na stazi", objasnio Španac
1 komentar(a)
Alonso, Foto: Beta AP
Alonso, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.06.2012. 22:06h

Dvostruki svjetski šampion Formule 1 i vozač Ferarija Fernando Alonso još jedan je u nizu vozača koji smatraju da nije dobro što je čak šest različitih pilota pobjeđivalo od početka sezone, prenosi “Sport klub”.

On smatra da takmičenje time gubi kredibilitet, samim tim i gledanost kod navijača i ljubitelja trka.

“Da se razumijemo, sezona je do sada bila fantastična. Veoma je nepredvidiva, ali smatram da to sa druge strane nije dobro. Pobjede se maltene odlučuju u boksevima, timska strategija je izuzetno važna, a nekada su se za pobjede borili sami vozači na stazi. Smatram da je potrebno da do izražaja više dolazi vozačko umjeće takmičara, a ne strategija u boksu”, rekao je Alonso za CNN.

Španac je lider u generalnom plasmanu vozača poslije šest trka sa 76 bodova, tri više od tandema Red Bula Sebastijan Fetel - Mark Veber.

“I pored toga što sam prvi moram da budem svjestan da Ferari nije najbolji tim u šampionatu. Red Bul i Meklaren su odlični ove sezone, ali ne smijemo da zaboravimo ni na Mercedes i Lotus, koji su fenomenalni”, zaključio je Alonso.

Naredna trka, sedma u šampionatu, vozi se 10. juna na stazi u Montrealu za Veliku nagradu Kanade.

Bonus video: