Koncert mladih talenata u KIC-u

U okviru koncertnog ciklusa “Mladi i muzika”, svoj talenat predstaviće autori i izvođači
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2012. 20:25h

Nakon koncerta polaznika sekcije “Pop i songwriting”, koji se večeras održao u velikoj Sali KIC-a Budo Tomović, jasno je da u Crnoj Gori pored velikoj broja talentovanih pjevača, postoje i mladi autori raznih muzičkih žanrova.

Pored obrada poznatih soul, r’n’b I bluz pjesama, publika je imala priliku da čuje i sedam kompozicija koje su izvodili autori I njihove kolege.

“Moj cilj, kada sam uopšte dobio ideju za ovaj projekat, je bio da ove mlade i talentovane ljude, ne mogu reći regrutujem, već da im pružimo šansu da se predstave”, kazao je za “Vijesti” nakon koncerta vođa sekcije i professor, Aleksandar Bogdanović. Na pitanje kako se osjećao kada su njegovi učenici dobili gromoglasni aplauz publike, on je odgovorio:

“Fantastično! Ovo se prvi put desilo prošle godine, kada su nastupali sa četiri kompozicije. Tada sam prvi put osetio pozitivnu jezu”.

Filip Ćabak, jedan je od autora, koji su na ovom projektu učestvovali i prošle godine, a večeras je publici premijerno predstavio pjesmu “Acceptance”.

“Moja pjesma je za sve neshvaćene duše i njena poruka je da naučimo da prihvatamo jedni druge”, kazao je Ćabak kome je inspiracija za ovu pjesmu bila grupa Coldplay.

Njegova pjesma bila je u brit pop žanru, a prisutni su tokom koncerta uživali i u alternativnom roku u izvođenju Bojane Maraš, koja se predstavila pjesmom “Back to the Otherside”.

“Moja pjesma je alternativni rok, što i privatno slušam, pa je to naravno uticalo na moj rad. To je jedna od prvih pjesama koju sam napisala i zbog toga mi je posebno draga”, ispričala je Maraš, koja je nakon koncerta primjetno imala veću tremu nego tokom samog nastupa.

Pored njih publika je mogla da čuje i kompozicije “Kao da me nisi volio” Dragane Rakčević, “Vrijeme nježnosti” Milice Vujadinović, “Introduction to the Illusion” Marije Mitrović, “Since You’ve been Gone” Milice Milatović i “Rat i mir” Sabine Alivodić.

Galerija

Bonus video: