Britanska vlada odustala od poreza na toplu hranu za ponijeti

Porez na promet od 20 odsto neće se uvoditi na topla jela, kao što su rolovane kobasice i mesne pite (Cornish pasty), koje se sinonim za radničku klasu u Britaniji
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 15:47h

Britanska vlada odustala je od plana da uvede nove poreze na prodaju toplih jela za ponijeti, pošto je ta mjera kritikovana da nepravedno pogadja siromašne slojeve stanovništva.

Ministarstvo finansija potvrdilo je danas da su promijenjeni planovi predviđeni godišnjim budžetom, za koje su zvaničnici tvrdili da su neophodni za povećanje prihoda, i da su u skladu sa porezima na druga omiljena britanska jela za ponijeti, ribu i čips.

Porez na promet od 20 odsto neće se uvoditi na topla jela, kao što su rolovane kobasice i mesne pite (Cornish pasty), koje se sinonim za radničku klasu u Britaniji.

Ministarstvo je, takođe, odlučilo da na kamp-prikolice umjesto planiranih 20 odsto uvede pet odsto poreza, nakon što su proizvođači upozorili da će to uticati na gubitak poslova.

Promjene će koštati ministarstvo oko 110 miliona dolara, a odustajanje od prvobitnog plana uslijedilo je nakon kampanje koju su vodili britanski tabloidi i jedan od vodećih lanaca pekara.

Bonus video: