Opustite se i prizovite savršenog - mislima

Ali, iako ne osvijestite svoje mane i ako sami počnete da se mijenjate, stalno ćete nailaziti na slične ljude, pa ćete u krajnjem, zaključujući kako kvalitetnih osoba uopšte više nema
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 08:48h

Tražite partnera s tačno određenim kvalitetima? Imate dugačku listu onoga što mora da ispunjava i odbijate sve one koji to ne zadovoljavaju?

Nema ničeg lošeg u tome, no prije nego svoje kriterijume uklešete u kamen, dobro se pogledajte u ogledalo i zapitajte se što vi sami nudite za ono što tražite i jeste li i vi baš tako savršeni kao što to očekujete od partnera?

Ako sami ne vodite računa o svom fizičkom izgledu, ako ne ulažete u svoj intelektualni ili duhovni razvoj, nezadovoljni ste životom, nervozni ste i bez energije, ili i sami iz prošlih veza „vučete“ niz frustracija i neraščišćenih stvari, malo je vjerovatno da ćete u svoj život privući nešto drugačije od onoga što manifestujete.

Obratite pažnju na osobe na koje nailazite i s kojima dolazite u kontakt, jer čak i onda kada sami sebe nikad ne biste mogli da zamislite s njima u odnosu - one su odraz onoga što nosite u sebi i što odašiljete ka spolja - potisnute traume koje nijeste procesuirali i koje vas i dalje koče i uslovljavaju da u život privlačite osobe sa sličnim iskustvom ili pak onoga što sami u sebi ne volite, ali to nijeste osvijestili, pa vam to smeta kod drugih.

Zato se nemojte žaliti na ljude oko sebe, već krenite da mijenjate sebe, kako biste vremenom i sami počeli da manifestujete kvalitete kakve očekujete od druge osobe, jer je to jedini način da takvu osobu zaista i privučete u svoj život.

Ali, vidjeti sebe u pravom svjetlu je pravi izazov. Naše mane očigledne su drugima, no mi sami ih rijetko vidimo.

Ali, iako ne osvijestite svoje mane i ako sami počnete da se mijenjate, stalno ćete nailaziti na slične ljude, pa ćete u krajnjem, zaključujući kako kvalitetnih osoba uopšte više nema, u potpunosti odustati od odnosa, ili ćete svoje kriterijume drastično spustiti i ući u odnos s osobom koja ispunjava vrlo malo onoga što ste na početku zamislili.

No, ni jedno ni drugo nije potrebno, ukoliko su vaši kriterijumi zaista odraz vaše ličnosti, te istinskih vrijednosti - koje vi sami živite i manifestujete.

Pa, iako se izbor uz visoke i jasne kriterijume bitno sužava, to ni u kom slučaju ne znači da su u ovakvim okolnostima vaše šanse da nađete odgovarajuću osobu manje.

Baš naprotiv, na ovaj način – znajući što želite i živeći vlastite vrijednosti, svoje dragocjeno vrijeme i energiju usmjeravate na one koji vas ne zaslužuju, a svom podsvjesnom umu šaljete poruku da sami sebe cijenite, te se on automatski usmjerava na ono što je u skladu s vama.

Pa, kada uz sve to naučite da otpustite i kontrolu, i svemu pristupite ležerno i s lakoćom, tada zaista možete da privučete upravo onakvog partnera kakvog želite: duhovitog i produhovljenog intelektualca, s plavim očima, mekom bradom, pa i mladežom na vratu, ako je baš to odraz onoga što želite...

www.hortusmentis.com

Bonus video: