Babić potrešen, slabo komunicirao i sa advokatom

N.S. i Babić su se posvađali jer je, navodno, ona odbila da mu ponovo bude djevojka. Babić je nakon toga u nju ispalio četiri metka
525 pregleda 69 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2012. 13:36h

Goran Babić (21), koji je juče ubio maloljetnu N.S. (15) je jako potrešen i teško je komunicirao i sa svojim advokatom.

On je je priveden tužilaštvu sinoć oko 20 časova gdje je iznio svoju odbranu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti advokatice Natalije Karadžić.

"Što se mog klijenta tiče, riječ je o 21-godišnjaku koji je donio ishitrenu odluku koja će imati dugoročne posljedice po porodicu preminule, njega i njegovu familiju. On je jako potrešen, čak je i meni kao njegovom braniocu bilo teško da komuniciram sa njim", kazala je Karadžić.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici, Radomir Ivanović je Babiću odredio pritvor, rekla je Karadžić "Vijestima".

Tri dana prije ubistva mu oduzeta puška

Babić je prije zločina , prema informacijama koje su “Vijesti” dobile iz policije, nakon dolaska iz Danilovgrada u Podgoricu uzeo taksi, kojim se odvezao do Doma zdravlja na Starom aerodromu.

On je, navodno, dvadeset minuta čekao N.S. koja se kasnije pojavila ispred Doma zdravlja. Pješke su, uz razgovor, krenuli prema obližnjim zgradama i trotoaru gdje se dogodilo ubistvo. U jednom momentu došlo je do svađe između dvoje mladih, i Babić je izvukao pištolj i prema N.S. ispalio četiri smrtonosna hica. Razlog početka svađe između mladića i djevojčice bio je, navodno, zbog težnje Babića da mu N.S. ponovo bude djevojka, što je ona odbila.

Goran Babić (21) ubio maloljetnu N.S. (15) >>>

"Vijestima" je rečeno da su službenici Ispostave policije Danilovgrad u nedjelju veče 20. maja od Babića oduzeli poluautomatsku pušku, lišili ga slobode i uz krivičnu prijavu ga predali nadležnom državnom tužiocu u Podgorici koji je kvalifikovao dijelo, nakon čega je Babić pušten.

Iz Uprave policije su saopštili da su službenici IP Danilovgrad preduzimajući operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela na području te opštine 20. maja u 2 sata i 50 minuta u Spužu, kontrolisali putničko motorno vozilo marke „škoda fabia“ registarskih oznaka “PG DK 656” kojim je upravljao Stefan Nikolić (21) iz Danilovgrada i da su pregledom putnika kod Babića, koji je bio suvozač, pronašli poluautomatsku pušku kalibra 7,62 mm.

“Osumnjičeni G.B. je lišen slobode i protiv njega je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 Krivičnog zakonika Crne Gore, podnijeta krivična prijava osnovnom državnom tužiocu u Podgorici koji je kvalifikovao djelo. Oružje je privremeno oduzeto i biće dostavljeno Forenzičkom centru u Danilovgradu zbog potrebnih vještačenja”, saopštili su iz UP.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” nakon što je danilovgradska policija uhapsila Babića, dežurni tužilac Maja Jovanović donijela je odluku da se postupak vodi u redovnoj proceduri, što nije zahtijevalo određivanje pritvora.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: