Strugar niže trofeje i priznanja

Za ovog 17-godišnjeg i veoma talentovanog Budvanina (rođen 1995. godine, visok 193cm) priznanje iz Kraljeva samo posljednje u nizu koje je dobio od početka ove godine.
185 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2012. 10:03h

Odbojkaška ekipa Vojvodine osvojila je juče titulu juniorskog prvaka Srbije, a velike, možda i najveće zasluge pripadaju kadetskom, juniorskom i seniorskom reprezentativcu Crne Gore, tehničaru Rajku Strugaru.

Strugar je proglašen za najboljeg tehničara, a na trodnevnom prvenstvu koje je održano u Kraljevu, Vojvodina je ostvarila sve tri pobjede, savladavši Partizan (3:1), Ribnicu (3:0) i Crvenu zvezdu (3:2).

Za ovog 17-godišnjeg i veoma talentovanog Budvanina (rođen 1995. godine, visok 193cm) priznanje iz Kraljeva samo posljednje u nizu koje je dobio od početka ove godine.

Prvo je početkom januara izabran za najboljeg igrača u kadetskoj konkurenciji na Novogodišnjem festivalu odbojke, čiji su organizatori bili Odbojkaški savez Vojvodine i Odbojkaški savez Novog Sada, na turniru na kojem su nastupile 144 ekipe u četiri kategorije (kadeti, kadetkinje, pioniri i pionirke) iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i ostalih bivših republika, kao i iz Italije, Češke…

U drugoj polovini aprila u Bečkom Petrovcu, na tradicionalnom kadetskom međunarodnom „Memorijalu Dušan Tojagić – Tojaga“ pokupio gotovo pola individualnih trofeja. Osim na svojoj poziciji, Strugar je proglašen i za najboljeg servera i igrača turnira, koji je osvojila Vojvodina.

Vojvodina, zapravo selekcija Novog Sada, bila je najbolja i na tradicionalnom međunarodnom majskom turniru gradskih omladinskih reprezentacija “Trofej Beograda 2012”. Strugar je, naravno, bio najbolji tehničar turnira.

Prošle godine je na kadetskom prvenstvu Srbije, prvom takmičenju u novom klubu, osvojio prvo mjesto sa Vojvodinom, a bio je najbolji tehničar i igrač prvenstva.

Rajko je ponikao u OK Budva, koju je osnovao njegov otac Vladimir-Bimbo Strugar, nekadašnji igrač, takođe tehničar, koji mu je i bio trener. Prije dvije sezone preselio se u Vojvodinu, ali zbog novih pravila Svjetske odbojkaške federacije (maloljetni stranac ne može da igra u seniorskom timu) nije igrao u prvom timu protekle sezone…

Bonus video: